söndag 22 februari 2009

JeansJag gillar denna variant på jeans väldigt mycket. Det är nog tanken med att återanvända som appellerar helt enkelt. Mina gamla jeans blev ett par nya till skruttan. Jag gör såhär:


1) Klipper upp jeansen i innersömmen.2) Klipper bort överdelen med blixtlås och fickor.3) Nu har jag två ganska rektangulära tygbitar.4) Lägg dem räta mot räta och använd sen ditt favoritbyxmönster. Jag har ett mjukisbymönster som jag använder.5) Vill man dekorera byxbenen, med fickor och andra detaljer, så gör det gärna redan nu, innan du syr ihop byxan.6) Sy ihop enligt den vanliga principen. Innersömmarna först.7) Vik ut det ena byxbenet till räta och stoppa i det andra byxbenet.8) Sy ihop grensömmen.9) Mudda med valfri mudd, eller gör de avslut du föredrar.10) Klart! :o)2 kommentarer:

 1. oooh de var fiiina!

  Jag älskar ju återvinning som bekant, gjorde en sänghimmel (slaktade gardiner) till lillprinsen igår och en rosa sovpåse (slaktad t-shirt) till hans bilar idag...

  :-)

  Äntligen med maskin!

  Kram!
  /C

  SvaraRadera
 2. Detta ska testas, så himla enkelt egentligen. Jag har tidigare gjort några mjukisbuxor till bebis av gamla tröjor. Så gosigt att ha sin mammas gamla kläder på sig!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin