måndag 13 september 2010

Namnlappar från World Wide LabelMina nya namnlappar från World Wide Label kom för flera veckor sedan, men jag har inte hunnit blogga om dem ännu. Men eftersom jag har fått flera mail med frågor om hur jag har beställt och vad man ska tänka på gällande storlek etc, så slog tanken mig att jag kanske skulle skriva en liten "hur-då?" i ämnet. På deras blogg kan man se alla lappar som har levererats och mina kan ni se här.

Länge var jag tveksam till att beställa eftersom deras beställningssida, i mina ögon, inte är helt användarvänlig. Istället började jag med att skicka ett mail till worldwidelabel@gmail.com med mina önskemål. Sedan bollade vi fram och tillbaka och slutligen så lade jag in en beställning. Allt som allt, men diskussioner och mail fram och tillbaka och leverans så tog det ca 3 veckor. Jag är jättenöjd med lapparna!

Så här gjorde jag:

 • Rita upp på ett papper hur stora lapparna ska vara och lägg till sömsmån. Min sömsmån är 5 mm och det fungerar jättebra. Men detta väljer man ju själv. Skriv önskade mått i ditt mail och sedan får du tillbaka en layout, som förslag. logotypen skickade jag i jpeg format och det fungerade bra. OBS! Nu när jag använt lapparna under en ganska lång tid, känner jag att sömsmånen gott hade kunnat vara större. Minst 7 mm. Skillnaden blir ganska stor på ett par mm.
 • 1200 namnlappar för totalt knappt 1800 kr inkl frakt. Den som är snabb på huvudräkning räknar ut ett st/pris på 1,5 kr/st.
 • Jag valde två storlekar. En större med hela min logotyp och en lite mindre variant med blommorna på. 300 små med vit bakgrund och 300 små med svart bakgrund + 600 stora med samma färgupplägg. Roligt att ha lite att välja på!
 • Tänk på att de inte splittar en order på 300 st, utan de måste se lika dana ut. Därav blev min beställning lite större, för jag ville ha både med vit- och svart bakgrund. Nu kommer jag inte exakt ihåg hur liten beställning man kan göra, men det stod tydligt på deras hemsida.

Tips!
Tro inte att du inte har missat något när du korrekturläser layouten... Dubbelkolla, dubbelkolla... Jag tyckte att min layout var perfekt och var alldeles förblindad av mina fina namnlappar, så jag missade två saker. Slutresultatet blev att det inte alls blev likt min logotyp! Dunderblunder, men nu har jag kommit över min egen klantighet. Det ska ju vara ett litet k i "karinottilia" och mitt typsnitt skulle ha varit "fetat". Men jag tänker använda dem ändå. :)

Alla ni andra (för vi är ju fler) som har beställt från WWL, kom gärna med era tips och annat tänkvärt. Jag har säkert missat något.

Lycka till med era beställningar!

11 kommentarer:

 1. Jag håller just på med bollningen om layouten och tittar och tittar och tittar att allt ska stämma. ser så fram emot mina lappar :)

  SvaraRadera
 2. Tusen takk for tipset! Dette må jeg legge på favoritter slik at jeg husker det til neste gang jeg trenger slikt! Hilsen fra Synnøve

  SvaraRadera
 3. Åhh tack för tipsen! Vilken guldgruva du är! Håller precis på att skissa på min logga som sedan ska beställas av WWL... Tack

  SvaraRadera
 4. Tack! Jag har också tittat på deras sida, men visst är den lite krånglig att förstå. Utmärkt med en förklaring från dig!

  SvaraRadera
 5. Jasså, det är här du gömmer dig, Karin! ;-)

  Underbara namnlappar! Får jag fråga varför man väljer att bställa från WWL och inte från t ex minanamnband?

  Kram Tinis

  SvaraRadera
 6. Tinis... Long time no see! WWL är galet mycket billigar i jämförelse med Minanamnband. Det är bara så få som har upptäckt det och därför sprider jag detta så gott jag kan! :)

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Jag har också beställt från WWL och väntar med spänd förväntan. Det är säkert något jag också har missat men det får man ta. Jag väljer WWL för att det går snabbare än minanamnband och att det är så mycket billigare.

  SvaraRadera
 9. Toksnygga!
  Otur med "felen", men jag tänkte inte på dem iaf! Tycker nog det ser ut som din logga ändå :-)

  SvaraRadera
 10. Snygga namnlappar! Och tack för beskrivningen. Har dragit mig för att beställa just på grund av deras tråkiga sida, men nu har jag fått ny inspiration!

  SvaraRadera
 11. fin beskrivning, jag har också köpt från WWL, ska beställa igen min första blev nog för litet. Ett tips är att köpa via Etsy. Det gjorde jag, och slapp krånglet med deras sida.
  abela

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin