måndag 5 juli 2010

Enkel kjol


Med värmen minskar antalet blogginlägg... Vi njuter av lediga dagar genom att bada, äta glass och plocka jordgubbarna i landet. Men en hel del sömnad blir det ju också. Sista tiden har det mest blivit beställning=sömnad=leverans=ingen fotning. Jag hinner inte fota mina sydda alster, eller glömmer att fota dem. Kommer på det när allt redan ligger packat och klart i igenklistrade påsar.

Idag kom jag i alla fall ihåg att fota innan jag packade ner sakerna. På bilden poserar min skrutta i "Karinottilia t-shirt" med en matchande kjol. Storleken är inte hennes, så kläderna sitter lite därefter, men det bjuder jag på!

Vill tipsa om världens mesta lättsydda kjol. Ni vet, två (eller fler) fyrkanter, lägg ihop och klipp ett runt hål i mitten och sy fast mudd=klart. Ni ser ju vilket snurr det blir... Helrätt enligt min 6-åring i alla fall... Något mönster har jag inte utan jag går på känn, vad gäller midja och längd på kjol. Det är bara att prova sig fram.

Tygerna kommer från JNY Design och jag tjatar mig gul och blå om hennes interlock. Världens bästa! (Nix jag är inte "köpt" av Jenny, utan jag är bara en riktigt nöjd kund!)
Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. Så fin! Idén är verkligen superbra. Skall komma ihåg den till systerdottern. Eller - håll i dig - till mig själv????

    SvaraRadera
  2. Ha, ha, ha! Är det så man säger... :) Ja, det lät helt klart mer avancerat. Kjolen är ju beroendeframkallande eftersom den är så lätt att knåpa ihop!

    SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin