onsdag 11 augusti 2010

Rolig halsringningHar länge velat göra något nytt med både mina vanliga tröjor och mjukisbyxor. Har ett par idéer som jag nu har börjat testa. Allteftersom de blir förverkligade tänkte jag visa upp dem här i bloggen. Börjar med mina långärmade tröjor som jag har gjort kuvertvikning i halsen, men bara på den ena sidan. Jag tycker det blev jättefint och dottern är helnöjd! Den rosa tröjan var min testtröja och därför valde jag ett billigt trikåtyg som legat i hyllan länge. Tror det är inhandlat hos Ohlssons. Bandkantade med interlock från JNY och resultatet blev sådär. Det berodde på att trikån var jättestretchig och interlocken är ju ganska stum, så halsringningen blev lite lös. Därav ett par stygn i sömmen och den lilla hjärt-knappen... Nästa variant valde jag att sy i favvotyget all times: vågade vågor från JNY Design. Bandkantade med matchande turkos jersey från samma ställe och resultatet blev - perfekt!

Mönstret är mitt eget och jag utgick från mitt vanliga mönster med rund halsringning, som jag ritade till kuvertvikning på den ena sidan.

Nya tröjor finns att köpa i min webbutik. Kika in!

Åh.... Nu vill jag verkligen testa min variant på muddbyxor...
Posted by Picasa

6 kommentarer:

 1. Roligt och smart!! Perfekt för barn som inte är pyttisar men spom ändå inte gillar när det blir tight runt huvudet ju!

  SvaraRadera
 2. Men så du jobbar! Har du sytt dessa efter igår? Superfint! :D Förstår att dottern gillar! :D

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig idé. Blev ju jättefint.
  Ska bli kul att se vad du har för idé till muddisarna

  SvaraRadera
 4. Så fina, fiffig lösning. Är oxå nyfiken på den nya modellen muddisar

  SvaraRadera
 5. Tack för kommentaren på min blogg :) Jag har besökt din blogg flera gånger förut, och tycker att du gör väldigt fina saker. Kul att du utvecklar detaljer på dina modeller, som den här halsringningen. Jag har lagt till dig på min länklista, hoppas det är okej. Du får hemskt gärna länka till mig också.

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin