söndag 8 augusti 2010

Sommarklänning till mig...Nu har jag också provat att sy något ur "Stylish dress book". Vilken glädje! Vackra modeller och enkla mönster, det är så det ska vara att sy vuxenkläder. Jag valde en enkel klänning modell F i storlek 11. Det som var lite svårt var ju just det där med vilken storlek jag skulle välja. Men 11 blev perfekt! Jag är ett "päron", smal upptill och bredare nedtill, så dessa modeller är riktiga figursmickrare... Jag skulle säga att jag har 36-38 på toppar och 40-42 på nederdelar. Bara så att ni får en känsla för vad storlek 11 kan tänkas motsvara. Böckerna har jag lånat av min bästa kompis och hon tipsade om att förlänga modellerna något, eftersom hon läst någonstans att modellerna är anpassade efter ca 165 centilong. Jag är drygt 1,75m lång, så jag förlängde en aning och det blev helt okej. Tack för lånet Bea!

För övrigt så sys det hur mycket som helst här hemma, men blogggandet får stå tillbaka en aning eftersom vi har ett par veckors semester kvar. Bara nyttigt för mig att inte tillbringa lika mycket tid vid datorn heller... Det har blivit en hel del eftersom jag dessutom pluggar på distans och således spenderar en hel del tid framför datorn. Riktigt skönt att pausa lite. Men lite uppiffning av webbutiken har det i alla fall blivit, kika gärna in!
Posted by Picasa

10 kommentarer:

 1. SNYGGT!! Sitter ju perfekt!

  Den där modellen har jag också tänkt prova! Visst är det skoj med den boken!

  SvaraRadera
 2. Jeg har også disse bøkene og testet en i 13. Den er faktisk for stor og jeg har str. 42 i overvidde. Da stemmer ikke dette helt! Men, modellene er fine! Denne du har sydd her hadde jeg tenkt på, jeg også. Fint å se den "LIVE"!

  SvaraRadera
 3. Å så FIN!! Gillar!! Kanske måste tänka om när det gäller den boken då.. Ska kanske beställa den också..
  Har samma storlek som dig märker jag så då vet jag ju vilken storlek jag ska sy i också. =o))

  SvaraRadera
 4. Jättesnygg klänning! Vi är kvar till den 25e. många kramar!FC

  SvaraRadera
 5. Åh så snygg! Snyggt med sprundet på ärmen! Roligt att se lite olika modeller från boken, jag gillar den skarpt! Jag kan sitta och bläddra i min, och tänka, att jag vill sy ALLA modeller..... Härligt!

  SvaraRadera
 6. Så fin! Tack för råd om CPen! I kväll har jag en paus... Men det ska gå!!

  SvaraRadera
 7. Super snygg! Fint tyg och fin modell, jag gillar verkligen ärmen! Känns som om det snart är läge för att köpa den boken när jag ser allt fint ni andra syr från den...

  SvaraRadera
 8. Härlig! ska också prova den modellen!

  SvaraRadera
 9. Tjusigt. det enkla är snyggast. Man kan kanske komma in med en beställning kram mam

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin