måndag 12 september 2011

På sin höjd randigt...
Om M får bestämma själv (vilket hon ibland får) så är det slut med att få kläder sydda av tyger med färgglada mönster. Det får på sin höjd vara randigt eller prickigt. Jag som precis fått hem så klatchiga tyger med både hus, elefanter och andra små figurer... Ja, ja, desto mer över till mig själv. Då kanske jag kan offra elefanttyget på en långärmad till bara just mig :)

Den här tunikan har hon steg för steg designat själv. Den fick inte bli för lång för då skulle den se ut som ett nattlinne. Den skulle ha fickor och absolut resår i midjan. Sagt och gjort, jag utgick från en tröja i raglanmodell som jag justerade allt efter den lilla damens önskningar...

Fickan har jag sytt tidigare och den är enkel att göra eftersom den helt ligger utanpå. Rynket i midjan fixade jag genom att sicksacka en bit resår runtom.

I morse åkte den på och jag tror hon kände sig riktigt fin! Just ja, tyget... Det är en 30 kr bit från Röda Korset. Ibland har man tur.

- Posted from my iPhone

7 kommentarer:

 1. Den blev ju jättefin!
  Hos oss är det samma lika. Välja tyger kan jag glömma (kan fortfarande funka till minsta, dock). Men man får se det positivt. Mer till mig! Klart du ska sy långärmade elefanter till dig själv.

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där! Snart får jag nog inte välja åt sonen heller men än är han bara snart 4år så jag hoppas få sy vad jag vill till honom ett tag till:) Fin tunika iaf!

  SvaraRadera
 3. Snygg tunika! Hos oss är det samma sak, man måste fråga innan man syr...annars är det stor risk att det är sytt i onödan ...

  SvaraRadera
 4. Supersnygg! Håller tummarna att det dröjer ett bra tag till innan sonen inte vill ha de härliga mönstrade tyger jag faller för :-)

  SvaraRadera
 5. Det är roligt när de (barnen) har bestämda idéer om hur kläderna ska se ut. Det gillar jag.

  SvaraRadera
 6. Jag glömde säga att den var jättefin ;)

  SvaraRadera
 7. Den blev jättefiin!Härlig färg!!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin