torsdag 27 oktober 2011

Ryggsäck


Den här väskan har jag velat sytt ända sedan jag fick hem mönstret. Vet inte varför det inte har blivit av. Eller jo, jag tror nog att det japanska mönstret har känts som en utmaning. Min oro var helt obefogad. Dessutom slog det mig när jag vecklade upp mönsterdelarna att dessa skulle klippas ut. Inget avritande på mönsterpapper, bara att klippa. Det kändes så himla lyxigt!

Det är tydliga bilder på flesta moment, så både tillklippning och sömnad gick som en dans. Nu valde jag att inte göra dragkedja på ytterfickan, men för övrigt följde jag beskrivningen i stort. Sen är det ju alltid roligt att piffa upp med detaljer tycker jag. Jag valde att förgylla väskan med lite Farbenmixband, som jag tyckte passade ihop med det blåa manchestertyget.

Tyget jag har använt är en bredspårig manchester från tyghyllan samt ett superfint tunt bomullstyg till foder. Det köpte jag på Etsy för ett bra tag sedan och har inte velat klippa i förrän nu. Apropå foder så skulle jag ha kunnat få till det snyggare genom att ha sytt hela fodret för sig och sedan "stoppat i" ryggsäcken. Nu sydde jag ihop ytterdel och innerdel och sedan sydde jag ihop väskan, så sömmarna är synliga inne i väskan. Inte helt hundra, men helt okej.
Dessutom lade jag till mellanlägg på ryggdelen och jag valde "Habalon" som är ett tjockt mellanlägg perfekt till väskor. Nästa gång ska jag även sätta mellanlägg på framdelen av ryggsäcken.

Mönstret är som sagt japanskt och kommer från Echino och det här och några andra väskmönster finns i butiken tillsammans med habalonmellanlägg och en hel massa tyg. Tyvärr säljer jag inte väskbanden och spännena, men jag tror att Bibbi har dem i sitt sortiment. Dessa är inhandlade hos min lokala syaffär. För er som ska till Syfestivalen, så följer både väska och mönster med ifall ni vill ta en närmare titt!

Glöm inte bort att hålla koll på utlottningen ikväll. Tre glada vinnare får varsin biljett till Syfestivalen i Älvsjö. Fram till klockan 20:00 går det bra att lämna en kommentar och samtidigt delta i utlottningen.
Posted by Picasa

9 kommentarer:

 1. Riktigt fin! Hur stor är ryggsäcken?
  Vår Frida behöver en ryggsäck och jag hade bestämt mig för en kånken mini. Det var iaf innan jag läste ditt blogginlägg! Nu är jag mer än sugen på att sy en egen!! Tror du att den är lätt att förminska? Hon är ju bara 2,5 år.

  SvaraRadera
 2. Men Karin, den är ju underbar! Så snygg, nu vill ju jag också sy en ryggsäck!

  SvaraRadera
 3. Den är ca 35 cm hög och ca 25 cm bred. Den går alla gånger att förminska. Mönstret består av ett fram- och bakstycke, ytterfack och tre delar som man syr ihop runt själva väskan. Den var riktigt rolig att sy :)

  SvaraRadera
 4. Superfin! Man blir verkligen sugen på att sy en själv....kanske i något underbart kokkatyg, vi får se./ Bea

  SvaraRadera
 5. Så fin!! Väskor ser så anavcerat ut att sy! :)

  SvaraRadera
 6. Oj vilken fin ryggsäck! Älskar den blå färgen, urtjusig!

  SvaraRadera
 7. Oj, så fin. Jag tycker att jag känner igen tyget... Jag skulle behöva en sådan där, nu när min nya pajat! kram mam

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin