lördag 22 oktober 2011

Utlottning av Syfestivalbiljetter!


Godmorgon! Inte varje lördagmorgon jag sitter och bloggar vid 7-snåret... I morse vaknade lilla M tidigt och jag passar på att kolla mailen medan hon kikar på morgontv. I inkorgen låg bl a ett mail som fick mig att tänka till lite extra. Ett jättetrevligt mail från en av mina kunder som undrar om man måste ha ett konto på Facebook för att kunna vinna biljetter till Syfestivalen. Dessutom har hon tagit sig tid att skriva ner sina funderingar kring blogg vs facebook. Intressant och tänkvärt. Faktum är att hon sätter ord på något som jag länge har funderat på. Det här med Facebook och att man dessutom har en blogg som man grejar med. Vart finns besökarna? Vad tycker jag mest om själv? Behöver det ena utesluta det andra? Just nu känner jag mig lite morgonfilosofisk och tänkte spåna vidare kring detta. Passar på att tacka J för ditt mail och självklart kommer jag ha en utlottning av biljetter i bloggen också! Återkommer till utlottningen strax...

Facebook vs blogg?
Som sagt, dessa båda sociala medier är väl tänkta att komplettera varandra. Jag utgår nu från hur jag använder dessa. I bloggen skriver jag längre, visar fler bilder och lägger ner mer arbete helt enkelt på mina inlägg. På Facebook är inläggen ofta korta och kanske kommer oftare av den anledningen. Där laddar jag upp en hel del bilder också men lägger inte lika mycket energi på det jag skriver. Hänger ni med? Sedan ca ett halvår kanske upplever jag att det är större aktivitet inne på Facebook och att aktiviteten här inne har minskat i samma takt. Jag har inte lika många besökare här inne längre. Jag tror att jag har fler besökare inne på Facebook, men jag vet inte säkert. Det jag vet är att det inte alls är lika många som lämnar en kommentar här inne längre. Inne på Facebook får jag ofta mer respons på inlägg. Om det sen beror på det ena eller det andra det vet jag inte. Kanske kanske beror på mina inlägg helt enkelt... Hi, hi, hi!

Egentligen vill jag inte styras av antalet besökare, men för mig som driver ett företag är det ändå viktigt att vara där många av mina kunder är. Jag upplever att mina kunder är både på Facebook och inne på bloggen och därför försöker jag finnas på båda ställen. Men, nu bloggar och Facebookar jag inte för mina kunders skull utan självklart för min egen. Men båda aspekter är ändå viktiga. Jag kommer behålla både blogg och Facebooksida, men kanske bli bättre på att komma ihåg att alla inte hänger inne på Facebook, utan att man kanske istället vill läsa om nyheter och utlottningar även i bloggen.

Utlottning av biljetter till Syfestivalen:
Jag skulle tycka att det vore jätteintressant att höra hur ni andra ser på det. Facebook vs blogg? Lämna gärna en kommentar där ni skriver vad ni tycker och delta samtidigt i utlottningen av biljetter till Syfestivalen. Tre vinnare får varsin biljett. Senast torsdag 27 oktober kl 20:00 vill jag ha din kommentar, då drar jag tre vinnare. Tävlingen är avslutad!

Tack för att jag fick bre ut mig lite såhär på morgonkvisten och återigen tack till J som satte ord på mina tankar genom sitt mail!

42 kommentarer:

 1. Jag går själv i liknande funderingar ibland men gillar ändå vad de två olika medierna kan erbjuda. Jag gillar att det kommer kort och snabb info på facebook, då vet jag när det hänt något nytt och finns det en länk till en blogg går jag oftast in på bloggen och läser mer. Åtminstonde om det är något som intresserar, annars är det ganska skönt att bara få en kort notis om vad som händer. Det blir lite som att följa bloggen med bloglovin. Sen tycker jag det kan vara lättare att en kommentar på facebook jämfört med en blogg, det går så snabbt när man ändå är där.

  Nu håller jag tummarna för en biljett till syfestivalen så jag tar mig dit och får känna på alla tyger :-)

  SvaraRadera
 2. Jag själv är inte så förtjust i facebook, men har nu öppnat ett konto där för att följa andra syintresserade.
  Jag tycker dock fortfarande att det är trevligare att följa bloggar - kanske mest för det du nämnde att man oftast skriver lite längre och mer ingående inlägg i bloggen än vad man gör på facebook.
  Samtidigt kan det ju finnas gånger när man snabbt vill nå ut med info, och då kan det ju vara bra att använda facebook också, tex för meddelanden av typen "nu finns nya tyger i min webshop".
  Men ge inte upp bloggen, den är så mycket trevligare än facebook tycker jag!
  Mvh,
  Frida

  SvaraRadera
 3. Jag som har ont om tid och inte har möjligheten att följa en massa bloggar föredrar att följa uppdateringar på FB även om det är lättare att man missar något där än på en blogg och som du skriver man skriver mindre där. Vissa som har blogg kan ju koppla de till FB men vet inte riktigt vad för blogg man behöver då, kanske något att kolla upp för att locka fler tillbaka till din blogg om du själv känner du vill ha fler följare i bloggen alternativt vill att både dde som följer blogg och FB ska ha koll på det hela? Men som sagt för mig som är en stressad småbarnsmor och som gärna leker med barnen eller syr när jag får en ledig stund i mitten av att göra en karriär så är FB bäst :)

  SvaraRadera
 4. jag har både och, tycker att de kompletterar varandra

  SvaraRadera
 5. Åh vad roligt att höra era tankar! Tack för era kommentarer, ser fram emot flera funderingar :)

  SvaraRadera
 6. Jag är helt klart mera bekväm med att läsa bloggar. Jag tycker det är ett trevligare forum och det känns personligare här i cyberspace. Visst kan kan få mera respons snabbt VIA fb men det är oftast roligare att läsa bloggar där innehållet är fylligare.

  SvaraRadera
 7. Jag föredrar egentligen blogg, för det känns som att den främst riktar sig till de som är intresserade av just mig och mina saker. På facebook är det förhållandevis enkelt att "gilla" en sida eller gå med i en grupp och i slutändan sitter det en massa människor som ändå inte har någon aning om vad man pysslar med. Däremot verkar jag inte dela den här uppfattningen med alla. Många föredrar facebook och spenderar många timmar av sitt liv där inne (ok, jag är inte helt och hållet något undantag). Men jag får nog säga som många redan har sagt att de bägge kompletterar varandra. Dessutom måste jag nog själv bli bättre på att göra uppdateringar på bägge sidor och inte bara den som har mest besökare.
  Sista erkännandet får väl vara att jag inte hade lagt märke till detta inlägg om det inte hade varit länkat till facebook och då hade jag missat chansen att vinna en biljett ;-)

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Vad kul att du tar upp det här. Jag gnällde lite på min blogg för ett tag sen om att du och strömming lottade ut biljetter på facebook och att jag då inte hade möjlighet att vara med. Jag tvingade min brorsa att gilla istället... (erkänner villigt fusket!) :)

  Jag uppskattar självklart din blogg eftersom jag inte har facebook. Men faktum är att jag gillar de bloggare som skriver lite mer än "det här har jag sytt". Du delar med dig lite av ditt liv, av tankar och funderingar och det uppskattar jag väldigt mycket. Sen gör du ju fina saker också! Fortsätt så!

  SvaraRadera
 9. Som företagare måste du ju såklart synas där folk är! Det ena behöver inte utesluta det andra, men det är bra att göra sig medveten om bådas fördelar och nackdelar mellan varven. Den som reflekterar blir ofta bättre, i det här fallet förmodligen på båda ställena. Jag följer både din blogg och fb med stort nöje.

  SvaraRadera
 10. Jag tror inte man har så mycket val numera. Eller i alla fall att man snart inte har så mycket val. Som företag måste man finnas i ett antal sociala medier, det blir en del av vardagen, en hygienfaktor. Facebook och blogg är så olika också så man bör nog synas i båda, Facebook rullar på och man läser inte ikapp, medan en blogg inte är lika snabb (oftast).

  SvaraRadera
 11. Jag tycker bloggen är med personlig än facebook, man skriver mer ingående än facebook. Samtidigt är facebook mer lättilgängligt, tycker jag. man går in där av andra orsaker också och då ser man statusupptaeringen lättare. Så jag tycker båda är bra, dom kompletterar varandra :)

  SvaraRadera
 12. Tack för att ni tar er tid och lämna era synpunkter. Det är så himla kul att höra vad olika/lika vi tycker!

  SvaraRadera
 13. Jag har precis som den som skrev mailet till dig funderat på detta med tävlingar eftersom jag själv inte har facebook. Jag blev jätte glad när jag såg att det togs upp. Jag gillar din blogg och följer den noga, det kommer nog bli facebook också lite längre fram, när jag fått lite mer kläm på det här med bloggande.
  Carina

  SvaraRadera
 14. Precis som andra skrivit så tycker jag att de kompletterar varandra. Jag läser mycket både på bloggar och på facebook. Facebook passar bra för snabba korta meddelanden medan bloggen är bättre för längre texter. Dessutom ska man komma ihåg att även om många har facebook så är det inte alla och bloggen kan alla hitta och läsa. En sak jag gillar med bloggarna är att det är lätt att hitta gamla inlägg (om bloggaren använder etiketter) om man tex vill se olika exempel på byxor någon sytt. Det är däremot mycket lättare att lämna kommentarer på facebook, så det blir mindre i bloggarna, vilket är synd.

  SvaraRadera
 15. Jag läser bara blogggen, har inte kommnit över tröskeln att skaffa facebook än...
  Blir glad över att jag också kan vara med att tävla om biljetterna nu :)

  SvaraRadera
 16. Facebook är ju "här och nu",om en timme är det som skrivs på fejjan very old news medan bloggen har ett mer "hållbart" värde tycker jag. Sen är det nog tyvärr så att man inte kan välja - eller det är klart man KAN välja men om man vill vara säker på att nå så många som möjligt är det nog bara att haka på trenden med många sociala medier. Skulle kunna skriva en roman om det här (och det har säkert någon redan gjort). Personligen har jag tröttnat på FB - men är där ändå - det är ett sånt brus med till största delen onödig information.

  SvaraRadera
 17. Åh, jag skulle gärna gå på syfestivalen för att se allt pysslande då mitt eget ligger nere för tillfället pga flytt och allt vad det innebär.

  Jag gillar personligen mest bloggar. Tycker det är roligt att läsa dessa och ett extra plus om man har fina bilder eller annan inspiration.
  På FB går jag ju in och kikar lite och så men jag vill inte hänga där allför länge, jag blir bara trött där mest. Gillar inte när folk "skryter" där även om bloggar kanske är på liknande sätt men där kan jag mer välja om jag vill läsa ett inlägg eller bara bläddra förbi.
  Jag vet inte men båda är ju bra på sina olika sätt.
  Men FB kan jag tröttna på och är mer periodare men bloggar jag läst i flera år och det håller fortfarande.

  Mvh Tanja

  SvaraRadera
 18. det jag uppskattar mest med bloggen är just att inläggen blir lite mer "arbetade" med tips och trix ibland, mycket värdefullt!

  Josefin.erlingsjo@gmail.com

  SvaraRadera
 19. Jag gillar båda men mest bloggar. För mig är det två olika saker. En pysslare följer jag helst via blogg då jag där kan stjärnmärka, eller spara länken på något sätt, eller tex länka till en post om jag lånat en idé eller vill peka på något skoj av någon anledning. På fb har jag ingen möjlighet att "spara".
  På fb blir det dock lite mer levande eftersom det kommer korta uppdateringar om vad som händer just nu. Man känner verkligen att det finns någon där. Fast för min del handlar det nog mycket om att jag hänger i grupper på fb och där är många av företagarna med och då med sina riktiga namn så av den anledningen känns det mer personligt.
  Är splittrad till det där med att publicera blogginlägg på fejan. I de fall jag redan följer bloggen blir jag ofta irriterade på att jag får det dubbelt, samtidigt som i de fall jag inte prenumererar på bloggen tycker det är bra.
  Sen de gjorde om på fejan för någon vecka sen tycker jag man missar mycket mer. På bloggen vet jag att jag får se allt.
  Lite vimsiga tankar men summan av kardemumman är att jag gillar båda :)

  SvaraRadera
 20. Glömde en viktig sak. På fejan är det superenkelt att ställa frågor och få svar snabbt, plus att se andras frågor och svar. Går förvisso på en blogg oxå men då får man ju fråga på en bloggpost, i annat fall mejla.

  SvaraRadera
 21. En blogg är ju oftast mer utförlig. Man kan sväva ut på ett annat sätt än Facebook. Facebook å andra sidan är ju ett väldigt bra verktyg att nå ut till folk snabbt. Jag brukar länka mina nya blogginlägg på facebook. Det är ju bara ett knapptryck och då når man alla intresserade på samma gång. Jag tillhör kategorin som uppdaterar mig om vad som händer via Facebook och uppskattar om det då finns en länk till bloggen som ofta är mer intressant att läsa.

  SvaraRadera
 22. Jag föredrar blogg. Dels kan man nå ut till fler människor, då faktum är att alla inte har facebook. Dels kan man skriva mer utförligt, samt ha tips och trix.
  Samtidigt är ju FB bra i och med att det går snabbt att nå ut till de som gillar sidan.
  En kombination av båda är nog det ultimata.

  Hoppas på turen att vinna mig en biljett... :)

  SvaraRadera
 23. Det är klart att det är viktigt att synas på båda ställen! Min personliga åsikt är att facebook är nära tillhands eftersom de flesta äger ett facebook konto. Däremot inte alla orkar skriva in eller kommer ihåg bloggadressen/klickar vidare. Det blir lixom ett extra steg att genomföra. Bry dig inte om detta! De som verkligen intresserar sig kommer att hitta hit!

  Syfestivalen vore sååå kul! Lämna hemma mannen med sonen och ha en hel dag för mig själv och inspireras på symäsan! :o)

  SvaraRadera
 24. Som företagare tror jag att det är otroligt viktigt att synas både på facebook (kort och ofta vilket blir mer flyktigt) och på blogg/hemsida (mer beständigt och välarbetat). Som kund/besökare tycker jag personligen att blogg/hemsida är mycket bättre och trevligare.
  Faktum är att jag hittade din blogg idag via en annan bloggare och känner nu för att läsa genom den en massa, vilket jag aldrig skulle göra på facebook... Så nu ska jag läsa ikapp din blogg och ser med glädje att jag även har chans att vinna biljetter till Syfestivalen vilket inte alls vore fel. Håller tummarna!

  SvaraRadera
 25. Jag har faktiskt precis kapituerat inför facebook. Är dock inte odelat positiv utan ser gärna att bloggarna lever kvar som information.

  SvaraRadera
 26. Bloggen är viktigast, det är där man kan skriva utförligt och lägga upp bilder. Facebook är ett bra komplement eftersom man kan få nya personer att hitta till bloggen.
  Hoppas jag får en biljett till syfestivalen:)

  SvaraRadera
 27. Hej!
  Jag tycker om när bloggen prioriteras först då man där kan få mer text. Om man som jag har en egen blogg är det lätt att lägga in bloggar som favoriter och på så vi se så fort det uppdaterats något. Facebook är bra till snabb och kort info tycker jag.

  Hoppas på att bli vinnare av en biljett. Vore sååå skoj.

  M v h
  Lena

  SvaraRadera
 28. Jag föredrar att läsa bloggar, har konto på FB men har nästan helt slutat gå in där. Bloggandet känns mer genuint, något man lagt mer tanke vid. En uppdatering på FB upplever jag som något något man snabbt slänger ihop.

  Sen får jag erkänna att jag är så dödligt less på alla präktiga inlägg (storstädat, satt en surdeg, gjort 400 köttbullar, blivit befordrad på jobbet och firat med ett tre timmar långt spinningpass) så jag använder inte FB pga det...

  SvaraRadera
 29. Och så heter jag Maria... :-)

  vae196@gmail.com

  SvaraRadera
 30. Maria, jag håller med dig gällande alla präktiga uppdateringar. Man orkar inte hålla samma tempo helt enkelt...
  Tack för alla tänkvärda kommentarer! Fortsätt tycka och ta chansen att vinna en av tre entrébiljetter till Syfestivalen!

  SvaraRadera
 31. Bloggar är favoriten!

  Utan tvekan :-)

  Fjällkramar på dig!

  SvaraRadera
 32. Jag tycker att bloggen och facebooksidan kompleterar varandra. På bloggen skriver jag lite mer ingående medans på FB-sidan kan man uppdatera med det omedelbara, typ minute efter det har blivit klart.

  Jag har precis som dig kopplat bloggen till FB-sidan vilket jag tycker är helt perfek för då får alla gillare på FB även info om att bloggen har uppdaterats.

  SvaraRadera
 33. Jag tycker faktiskt att det är ett otyg att allt måste kopplas till Facebook... till och med Försäkringskassan hänvisar dit. Dock är det väl ett sätt att nå ut, genom att länka därifrån till sin blogg.

  Sedan måste jag också säga att även om det är fler som läser vad man skriver på Facebook, så tror jag att de som letar upp bloggen är mer intresserade. Kvalitet vs kvantitet, typ.

  SvaraRadera
 34. Jag har inget facebook-konto så jag är glad att du har en utlottning av biljetter här i bloggen. För ditt företags skull håller jag med övriga om att det är klokt att finnas i båda forumen. Personligen trivs jag toppen med bloggläsandet, följer massor via Google Reader så jag kan läsa när jag har lite tid under dagen främst från telefonen. Sybloggarna äger!
  Hälsningar Lotta F

  SvaraRadera
 35. Jag tycker om både FB och bloggar. FB är mer kort och koncist medans bloggarna går mer på djupet. Trevligare att läsa bloggar än FB :)

  Hoppas att vi ses i Sthlm!
  En biljett hade inte suttit fel :)

  SvaraRadera
 36. Jag föredrar att läsa bloggar men vad man föredrar beror nog på vilket syfte man har med sitt läsande (eller skrivande då). Personligen föredrar jag längre inlägg och mer bilder eftersom jag vill inspireras i mitt eget syende. Samtidigt tycker jag Facebook är ett bra sätt att bevaka vad som händer på ett enkelt sätt, eftersom man får ett löpande nyhetsflöde. Komplement alltså :)

  SvaraRadera
 37. jag föredrar egentligen blogg eftersom det ger möjlighet att "bre ut sig" mer med text och bilder. samtidigt gillar jag att kunna se det senaste på Facebook. Kanske finns det möjlighet att koppla bloggen till Facebook, så att alla inlägg automatiskt publiceras där?

  SvaraRadera
 38. Jag måste erkänna att jag inte ens visste att du finns på FB. Har inte särskilt mycket koll på sömnasrelaterade sidor på FB. Använder den mest för att hålla kontakt med släkt och vänner. Föredrar bloggarna när det gäller sömnad. Mest för att jag gillar att läsa om hur man gjort i detalj och se bilder.
  Mvh Gülderen gulderen.ayata(a)gmail.com

  SvaraRadera
 39. Jag föredrar att läsa blogginlägg trots att jag är aktiv på fb.
  På fb ger jag inte så mycket engagemang men när det gäller bloggar...
  Ditt senaste inlägg, om den snygga ryggsäcken, läste jag uppkrupen i soffan under en stor filt. Bara jag och inget som stör.
  Fb kollar jag när jag har en minut över, bloggar läser jag i lugn och ro - jag tar mig tid,inget jag gör mellan blöjbyte och matning.

  SvaraRadera
 40. Jag uppskattar bloggar mer än facebook. På något sätt tar jag mig tid att läsa ett inlägg på en blogg trots att det är längre. På facebook det är så många små korta inlägg går jag oftast vilse. Sen inte att förglömma att det oftast är fler bilder på bloggarna och det uppskattar jag!/ helena.strandell@hotmail.com

  SvaraRadera
 41. Jag tycker Facebook och blogg kompletterar varann. Facebook är mer en löpsedel i mina ögon och bloggen mer som en artikel.
  Det är tyvärr lättare att kommentera på Facebook än på en blogg.
  Ska jag föredra det ena framför det andra blir det bloggen.

  SvaraRadera
 42. Cecilia Avellan-Hultman27 oktober 2011 19:49

  Hej
  Jag tycker bloggen är viktigast. Det krävs ändå inte ett medlemskap i FB för att få uppdateringar då.

  Förstår dig som företagare och ur den synvinkeln är det bra med FB. Men glöm inte alla de "vanliga" surfare som googlar sig fram till dig.
  //Cecilia i ViSytokiga på FB...

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin