söndag 28 oktober 2012

Borde sy i mjuka tyger

Det är riktigt krisigt i Majas garderob. Hon har vuxit ur i princip allt. Skjutit i höjd så att byxorna glappar och tröjorna är på tok för korta i ärmarna. Därför har jag den senaste veckan planerat att hinna sy upp ett gäng tröjor och lite leggings. Mitt syrum svämmar ju över av fina trikåtyger. Fast fina och fina... Jo, de som jag har köpt de senaste året och sen har jag ett par gamla favoriter. Fast mest ligger där moln, djungel, elefanter och flodhästar och blänger surt på mig. Hur jag än vrider och vänder på mina trikåtyger så har jag ingen lust att sätta mig vid overlocken. För att inte tala om hur lite sugen jag är på att skära remsor till bandkantaren...

Vad har hänt? Jag som inte har sytt i trikå på väldigt länge trodde att jag skulle vara taggad nog att trä overlocken och fräsa fram några tröjor. Eller åtminstone en mössa. Men nej. Här blir inget sytt. Man kan ju köpa så billiga tröjor i affären... Vad!!?? Jag veeet... Jag har jättemycket mjuka tyger som jag borde sy upp till Maja, men istället för att göra just detta skär jag ut remsor till ett patchwork-pyssel. Jag älskar att sy i lappteknik och det finns så mycket snyggt! Nu har jag hittat ett mönster på en kvilt som jag är så sugen på att prova. Kolla in denna fina från Lunden Design:

By Land or By Sea Quilt Pattern

Jag borde helt enkelt skänka bort alla fina trikåtyger så att jag slipper se dem och få dåligt samvete. Eller så säljer jag dem så att jag kan köpa alla små finurliga attiraljer man kan tänkas behöva för kommande quiltprojekt...

13 kommentarer:

 1. Kan visst hålla med dig, det är så himla mycket roligare att skära sönder tyger och sen sy ihop den igen..Mycket roligare än att starta OL, gå till Lindex istället:O))))))))))))))) Kram Immi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Immi, så skönt att vi är fler!

   Radera
 2. Var sak har sin tid heter det ju och argumentet att sy för att det är billigare håller inte..det vet vi ju alla ;)
  Klart du ska köpa kläder till dottern om du hellre vill pillra med lappar, sy ska man göra för att det är roligt och inte för att man måste!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt :) Jag vill ju bara sitta och greja med roliga saker!

   Radera
 3. Jag syr hellre saker till mig själv nu än till barnen. Ger tygerna dig dåligt samvete så sälj dem! Jag började rensa bland mina barntyger och det slutade med att jag nästan ville sälja allt. Knasigt- lite barnkläder vill jag ju sy än, får rensa om igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer till fullo. Så trött på att sy barnkläder i mjuka tyger. Men tänk vad roligt jag brukade tycka att det var! Allt har sin tid ;)

   Radera
 4. Sy roliga saker och shoppa billiga barnkläder i stället! Jag gillar att sy kläder till min dotter, 4.5 år, men ibland känns det surt när barnkläder är så billigt ( jag jobbar dessutom i en av våra största klädkedjor ). Jag ska bli bättre på att sy roliga saker, dvs kläder till mig, väskor och patchwork, och lägga lite "sy måsten" på hyllan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alla måsten på hyllan. Det gillar jag :)

   Radera
 5. Men detbsom är så roligt att sy till barnen :)
  Jag har tre små barn som jag syr till.
  Önskar bara att jag hade haft råd med lite mer tyger.
  Ska du slumpa bort dina tyger så kan jag hjälpa dig :)
  Mvh Caroline

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har också tyckt att det varit väldigt roligt, men så tog det nog stopp bara. Var sak har verkligen sin tid!

   Radera
 6. Halloj! Kan inte du och Maja välja tyger och göra något tillsammans då? Gör något roligt projekt tillsammans :) Jag kände samma sak innan syfestivalen och jag var tvungen att sy i mjuka tyger men när man sedan väl gör det är det faktiskt riktigt roligt- Dessutom har du ju en ,massa tyger som säkert kan bli fina kläder. Köp basgrejorna och gör något skoj istället! :) Eller så kanske Maja kan sy sina egna kläder med din hjälp, det började jag med när jag var 7 och det var superskoj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Been there done that ;) Vi syr en del saker ihop men hon är (om sanningen ska fram) inte särskilt road. Till min stora besvikelse ;)

   Radera
 7. Jag syr nästan allt till mina tre barn, men inte t ex jeans & bodys. Åh, så kul det är att gå och shoppa jeans, strumpor och kalsonger :-D

  /Anna

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin