onsdag 31 juli 2013

Leka


Maja och jag dolar mest runt om dagarna och grejar med än det ena, än det andra. Det är väldigt tillfredsställande att bara greja. Det ena leder till det andra när man tar sig tid att bara vara. Som härom kvällen öppnade Maja och hennes kompis en restaurang på vår altan. Det fanns både jungelbörjare, susi och kapkejks på menyn. Inte illa! En underbar lek som innehöll både menyskrivning, summering av nota och tillverkning av diverse maträtter av lego. Så härligt! Idag fortsatte leken då de öppnade ett kafé längs vägen där de sålde tokdyra muffins, kakor och saft. Det släpades ut bord, stolar och fika. Efter en kvart kom Maja hem och undrade varför det inte kom några kunder. Vi bor verkligen på vischan och har man tur passerar ca 5 bilar om dagen såhär i semestertider. Vi kom fram till att de inte marknadsfört sig. Sagt och gjort, de tre närmaste hushållen fick sig en påringning och sen strömmade kunderna till. (Tack fina grannar som handlade!) Nu på kvällen öppnade det dessutom en marsvinsrestaurang med rea ;)
Summa summarum... Det är ljuvligt när det finns tid för lekar som kan sträcka sig över flera dagar. 

Dessutom är det tillfredsställande att veta att ett sommarlov kan vara härligt för både vuxna och barn fastän pengarna vare sig räcker till sommarland, spontanshopping, kryssningar eller utlandsresor. Vem behöver sommarland när man redan bor mitt i ett? 

PS: Tack fina ni för era välkommen-tillbaka-kommentarer. Åh vad de värmde!

2 kommentarer:

 1. Det är så stor hets kring att man måste resa någonstans och göra massa saker på semester/sommarlov. Själv tycker jag att bästa semesterna är att bara vara. Att hinna koppla av, komma ikapp och ha det mysigt tillsammans. Och det är precis vad du och din dotter gör! Hoppas sommaren fortsätter lika bra! kramar Ullis

  SvaraRadera
 2. Helt enig med Ullis. Det blir liksom ett måste att man måste hitta på och åka bort hela semestern. För att ha och berätta när de börjar skolan. Men är det inte så att det är ett sätt att dölja vårt dåliga samvete som förälder ??? Att nu är vi lediga allihop och då måste vi hitta på något.
  Vi har inte heller gjort så mycket i sommar. Och jag tycker det har varit helt topp...
  Karin nästa gång Maja öppnar café så får du skicka ett meddelande. Så kan jag och Tindra råka ha vägarna förbi
  // Linda

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin