fredag 26 juli 2013

Mitt recept!


Från att inte ens velat glänta på dörren till tygförrådet eller syrummet, kan jag nu knappt sova om nätterna för alla kreativa tankar. Hur sjutton kunde det bli såhär?

Jag brände nog av båda ändar samtidigt när jag kämpade på med företaget och allt det andra som hör mitt liv till. Inget var skoj till slut. Allt blev en kamp och så ska det ju inte vara.

Här kommer mitt recept på att hitta tillbaka till lusten:
 
Kliv åt sidan och se till att få perspektiv.
Ta dig själv på lagom allvar.
Våga låt bli.
Våga vänta.

Sen så hittar man tillbaka till lusten, orken och framförallt glädjen!

18 kommentarer:

 1. Åh, så härligt att du hittat lusten igen. Själv väntar jag fortfarande på den, men det känns som något kommer smygande. När det blir lite "inne-väder" så hoppas jag finna lust att städa systugan, sedan finns det nog inget som hindrar. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu finns det ju så mycket annat att njuta av!

   Radera
 2. Härligt att höra! Jag har längtat efter livstecken härifrån :-)

  SvaraRadera
 3. Så trevligt att lusten har kommit tillbaka och härligt med livstecken från dig

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Ja, det känns som en pånyttfödelse...

   Radera
 5. Jag känner igen det där. Min lust börjar mycket långsamt återvända men jag är fortfarande inte sugen på att blogga eller dela med mig av det jag gör. Jag försöker fortfarande hitta tillbaka till att jag pysslar och skapar för min egen skull, inte för att kunna visa upp för någon annan. Men det är konstigt att lusten att skapa bara försvinner sådär ibland. Ta hand om dig och låt allt ta den tid det tar. Kramar!

  SvaraRadera
 6. Härligt att du är på väg åt rätt håll! Håller med dig fullständigt om att det är glädjen som är det viktigaste, inte hur många plagg man sytt senaste månaden.

  SvaraRadera
 7. Så roligt att höra från dig Karin! Kram!!!

  SvaraRadera
 8. Härligt att både du och din sylust är tillbaka! Du skriver om det svåraste - att våga vänta! Det är jättesvårt att våga låta bli - men vågar man så vinner man! :-)
  Kramisar

  SvaraRadera
 9. Åh vad roligt att du hittat tillbaka. Din blogg är en av dem jag älskar att titta in på men du har gjort helt rätt att bara ta din tid och komma tillbaka. Stig åt sidan och vänta ut det hela är också en del av mina levnadsregler, och jag brukar tänka att världen rasar inte om jag eventuellt aldrig någonsin får tillbaka sylusten (men märkligt nog kommer den alltid tillbaka). Sylusten kommer och går och det är inte någon mening att kämpa med sitt intresse om inte lusten finns där. Skulle lusten mot förmodan inte komma tillbaka får jag väl se det som ett intresse som svalnat och förhoppningsvis (med största sannolikhet) hittar man något nytt att intressera sig för.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Åh, vad glad jag blev när jag fick se att du hittat tillbaka till både lusten och bloggen. Jag har följt dig länge och du har varit en av mina största inspirationer här i bloggvärlden. Nu har jag äntligen själv kommit igång lite med en blogg som heter lurvendesign.se. Du får gärna kika in där om du vill.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 11. Härligt att se och höra från dig, saknat dig även om jag är dålig på att kommentera
  Helt rätt man behöver paus från saker ibland,
  Hoppas allt är ok med dig och att du känner lust inför vägen du valt
  Kram

  SvaraRadera
 12. Välkommen tillbaka <3

  SvaraRadera
 13. Hej Karin, Vad kul att du fått lusten tillbaka och börjat blogga om dina fina alster igen. Jag brukar kolla din blogg då och då och blir alltid inspirerad. Har precis själv tagit ett steg tillbaka i livet och kommer att ta till mig dina råd.
  Välkommen tillbaka / anneli

  SvaraRadera
 14. yay! Här är du ju!!!

  Åh så skoj att höra av dig.. här ska läsas ikapp!

  Fjällkramar!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin