tisdag 3 november 2009

FärgvalFör ett tag sedan bestämde jag mig att nu ska dottern minsann använda kläder i andra färger än rosa och lila. Hur har det gått? Inget vidare. Jag ska samtidigt erkänna att jag inte valt just detta krig heller. Jag trodde att det skulle räcka med en kort introduktion i färgskalans andra kulörer, men icke. Antingen är tröjan för trång, för lång, för kort eller bara för stor. Byxorna är för korta, sitter inte skönt och de går inte att leka i. Inget av ovannämnda argument stämmer, kläderna har helt enkelt fel färg.

Som dessa byxor i en underbar babymanchester från MG-tyger. Jag älskar detta tyg med små blommor som har ansikten och med en alldeles härlig bottenfärg. Jag muddade dem med röd mudd, gjorde bakficka och såg till att förlänga byxbenen och sticka ner sömmen. Extra fin detalj tycker jag själv. Och det är det som är problemet. Jag själv är helnöjd och dottern rynkar på näsan och drar på sig sina lila tights som hon ärvt efter storkusinen. Inget fel på dem, förutom att de är anno -95, urtvättade och har en hopplös passform.
Som sagt, man väljer sina krig.
Posted by Picasa

3 kommentarer:

  1. Ja du, det är bara att hoppas att hon tänker om för byxorna är jättefina! Min dotter protesterar inte så ofta nu för tiden, men när hon gör det ändrar hon sig ofta efter ett tag.

    SvaraRadera
  2. Det är bra att mormors prinsessa är stark.Jag tror hon brås på moster Linda, det känns som jag går 28 år tillbaks i tiden. De kanske blir poppis om man kan erbjudakompisen A byxorna... De är verkligen jättefina kram mam

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar beskrivning av ett barn med egen vilja! Jättefina byxor, som man kunde önska att dottern ville ha..... Massor av detaljer, som ger ett mycket proffsigt instryck! Håller med om att det känns trist, när man själv är nöjd med plagget, och användaren väljer bort....

    SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin