tisdag 8 maj 2012

Min BH...


Vi går rakt på sak. Den här BH:n blev inte lyckad. Jag kryper till korset och erkänner att jag hafsade mig igenom detta syprojekt och har troligen gjort alla fel man kan göra. Det började med att jag (stärkt av ett par glas vin) ritade av mönstret. STOP!!! Varningssignal för att slutresultatet ej kommer att sitta bra. Men okej, justeringar kan man ju alltid göra. Sen klippte jag ut alla delarna och körde på patrull direkt eftersom jag blev osäker på vilka delar som skulle klippas i vilka material. Försökte kolla runt och dessutom titta i Malins bra beskrivning, men hon syr ju en annan modell och ja, jag gav upp. (Kan själv!)

Mönstret, Kwik Sew 3594, var relativt enkelt att följa. Däremot hittade jag aldrig informationen om att man skulle sticka ner skarven som går tvärs över bröstet, vilket resulterade i knaggliga strutbröst:


Så långt kan jag ju skylla lite på mönstret, men sen finns det ingen annan utväg än att erkänna: Jag slarvade! Hade inte någon bra tråd hemma som matchade utan jag har använt fem olika nyanser av grisrosa = ful slutfinish. Hade ingen jerseynål, vilket gjorde att sömmarna blev därefter. Listan kan göras hur lång som helst på alla småmissar som jag gjorde som ledde till denna fula sak:
Jag kröner hela eländet med denna close-up:


Nog för att jag använder proteser efter min bröstcancer. Men "brösten" brukar faktiskt sitta lika högt i vanliga fall ;) Hur sjutton lyckades jag få sömmarna på olika nivå? Notera även den synliga raksömmen på ena kupan. Tygets mönsterpassning... Mmmmm...

Finns det något bra med den här BH:n? Jag hoppas att den inte avskräcker er från att sy er egen BH, för den var himla rolig att sy. Dessutom ska jag beställa mer material från Lisa på LG-Sömnad och kanske även anmäla mig till en av hennes kurser. Den här BH:n ska jag spara och jämföra med när jag hunnit öva lite mer. Det blir ett roligt jämförelsematerial helt enkelt!

Nu känner jag att jag har fått bearbeta detta syprojekt och kan lägga det till handlingarna för att istället fokusera på regnkappan Rainy Days, som står näst på sylistan. Men först en kopp kaffe!

Apropå fula syprojekt. Kolla in "Did you make that?" Hon skriver under rubriken "Ugly Amnesty" där hon låter folk berätta om sina misslyckade plagg och andra syprojekt. Här är en riktig favorit: Ugly amnesty 2.
Så komiskt! Undrar om jag kvalar in med denna BH?

16 kommentarer:

 1. Tack för att du delar detta med oss. :)Du lär inte vara den enda som inte är nöjd med sin bh.. Jag misstänker att min kommer att hamna bland dem.. Men övning ger färdighet. :) På det igen! Jag funderar också på om jag skulle anmäla mig till en kurs hos Lisa.

  SvaraRadera
 2. Hahahaaaaa! Du är för skön, vännen. Såhär utifrån ser den faktiskt inte alls så illa ut som tycker, men jag förstår förstås vad du menar. Knöliga strutbröst vill man ju inte ha!

  Tycker dessutom att du är helt fantastisk som visar upp dig med ärr och protes och allt. Du är fin! <3

  SvaraRadera
 3. Alla måste vi misslyckas iblan, själv har jag testat att sy trosor tre gånger nu, får inte till passformen eller sömmarna, sen stressar jag och använder fultyger så hela slutresultatet blir verkligen hemskt... Men om man tar sig tid och använder rätt nål/tråd/söm/tyg så kanske man kan få till det?

  Jag tycker dock inte att det ser så illa ut och nästa gång du syr kommer det att bli fint, allt du hade med dig på syfesstivalen var verkligen jättefint sytt så jag vet att du kommer att få till det nästa gång!

  SvaraRadera
 4. Underbart Karin! :) Förutom knöliga bröst på olika höjd och kanske inte den snyggaste sytråden till tyget så ser den ju välsydd ut och om ett par försök så syr du förmodligen grymma BH du också. Vem har kvar den första body man var så stolt över men som man skulle stoppa i skämskudden nu? Glöm inte heller ditt första knapphål eller den där ärmen som skulle rynkas och bli så snygg! HAhahahaha!

  Kram vännen!

  Är rainy days ett bra mönster? Funderar på den eller en till sewaholic...

  SvaraRadera
 5. Karin, jag beundrar ditt mod att visa dig i BH. Ibland kanske man måste fokusera på det positiva ;-) Som att tyget var snyggt, sömmar i kontrastfärg är också snyggt. Och tänk så tråkigt om man redan kunde allt, ingenting var en utmaning, så jag tror att din nästa BH kommer bli jättebra. Själv har jag ingen aning om hur min kommer att bli, men jag måste ju sy den innan jag kan ändra....

  SvaraRadera
 6. Tror vi alla har fått prova oss fram innan vi blir helt nöjda. Tycker den ser rätt ok ut ändå.Så är helt säker på att det blir bättre nästa gång. Men håller helt med om att det är skoj?

  SvaraRadera
 7. Haha..men Karin, NU förstår jag vad som gått fel. Bilden du la i forumet var inte fullt lika talande hihi..
  Men jag e övertygad om att du gör ett kanonjobb nästa gång :)

  SvaraRadera
 8. Hihihi, vilket underbart inlägg Karin!! När jag såg första bilden på din BH tänkte jag att den såg riktigt fin ut, men sen fortsatte jag läsa och vad ska man säga... Den blev ju inte helt bra! hihi
  Men roligt att ha och jämföra med för jag är övertygad om att redan nästa BH kommer se mycket bättre ut. :-D

  SvaraRadera
 9. Hoho, det var ett roligt inlägg. Strutbröst vill ingen ha, men nästa gång så är jag säker på att du lyckas :)

  SvaraRadera
 10. Tycker den ser fin ut ändå :-)..
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Jag tycker inte alls den ser så där jättemisslyckad ut. Men det är möjligt vi har olika krav på slutresultatet beroende på sykunnighet... ;-)
  Jag är riktigt imponerad att du sydde den färdigt och t o m satte dit en rosett om du nu tyckte att den var så misslyckad.

  SvaraRadera
 12. Kan bara saga att om det var jat som hade fatt ihop den dar bhn skulle jag kanna att jag borde fa guld medalj! Men du som ar sy proffs har forstas andra krav. Vad smal och slank du ar min van. Men det ar val for att du ar sa ung. :) Kramar/Frida C

  SvaraRadera
 13. ...oh du har fått ihop din! En och annan miss rättar du lätt till nästa gång:) Grattis till din (första?) BH.

  SvaraRadera
 14. Du är underbar! Som första behå tycker jag att den är helt ok. Men allt blir inte snyggt första gången hur gärna man än skulle vilja. Jag har en hela låda full med misslyckade behåar. Men för varje miss lär man sig något nytt och till slut sitter det i fingrarna hur man t ex ska hålla i tyget för att resåren ska bli bra eller vilken söm man ska välja för att slippa "strutbröst".
  Jag tycker verkligen att du ska anmäla dig till en kurs hos Lisa för hon har massor av kunskap att förmedla och hon är duktig på att anpassa ett mönster så att det passar just dig. Jag tycker du har helt rätt inställning när du har bestämt dig för att fortsätta sy behåar. Jag älskar din inställning.

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Hamnade här genom Lottes blogg "Aklejalottes kreativa". Vilket härligt inlägg! Kul att du visar när något inte gått riktigt som man tänkt sig!! Bloggvärlden behöver detta då man alltid visar upp sina bästa resultat:)
  Marie-Louise

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin