måndag 3 september 2012

Min Almablus


Helgen som gått har varit en känslosam historia. Det har delats upp grejer och burits kartonger både in och ut... På något konstigt vis har det ändå varit en riktig familjehelg! Eller det kanske inte är så konstigt med tanke på att det var dop för lillkusinen i lördags. Ett alldeles underbart dop för en pojke nyss fyllda tre och som inte alls ville sitta still på stolen ;)

Vad skulle jag ha på mig? Kjol eller klänning ville jag ju ha och tänkte hala fram Coffee Date dressen. Men så kändes den alldeles för somrig eftersom det regnade ute. Det fick bli guldjeans och min nya Almablus istället. Jag kände mig jättefin!

Mönstret är från Sewaholic och finns att köpa i butiken. Mönstret innehåller flera olika modeller och jag valde att sy den kortärmade varianten med knytskärp. Jag är förtjust i den rynkade lilla ärmen och den för övrigt enkla modellen. Blusen har ett osynligt blixtlås i sidan och passformen är lätt figurnära. Som vanligt tar jag in för lite över bysten, vilket ofta resulterar i lite för mycket "bylsighet" över bysten. Den här blusen knåpades i hop i all hast och nästa gång ska jag prova in den bättre just över bysten.

Tyget är ett bomullstyg från Nani IRO och som heter "Little Letter". Tygåtgången blev knappa två meter allt som allt.

Sew alonginlägget kommer under dagen, nu ska jag rusa iväg på sjutton ärenden först.


4 kommentarer:

  1. Den var jättefin! Snygg halsringning och de små ärmarna är alldeles perfekta. Visst känns det som en särskilt bra känsla när man kan sätta på sig något som man har gjort alldeles själv.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Den blusen är jätte fin!
    Jag är jätte sugen på att sy en jag med. Vilka tyger i din shop tror du är lagom tjocka för att sy blus? Cori Dantini tygerna, kan de passa? Och så klart de kokka tyget du använt. Har du nått mer tyg du kan rekomender?

    SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin