söndag 13 januari 2013

Hollyburn skirt


Här kommer äntligen lite bildbevis på min "Hollyburn skirt" från Sewaholic. Det här var ett sånt där plagg som jag blev blixtförälskad i och ville sy på studs. Men jul och nyår kom emellan (och en hel del sjukor här hemma... Urk!) Men så dök den där söndagkvällen upp och jag måttade, ritade av och sydde. 

Sewaholics mönster är som vanligt en fröjd att sy efter. Tydliga bilder och lite text gör att allt känns greppbart. Kjolen kommer i tre olika längder och jag valde modell B med mellanlängd och fina detaljer i midjan. Dessutom har kjolen fickor vilket jag tycker är ett stort plus! Man syr kjolen i fyra olika våder och enligt mönstret skulle det gå åt 3 meter tyg, men det gick åt 2,1m på 115 cm tygbredd och då mönsterpassade jag. Jag sydde storlek 16 eftersom mina generösa kroppsmått krävde den största storleken (svårt att hitta midjan var det också...) Men den blev för stor i midjan. Skulle ha lagt mig på storlek 14 istället.

Med ett par justeringar i midjan kommer kjolen att sitta som en smäck. Jag har sytt kjolen i bomullstyg (sk midweight cotton) och den får ändå ett fint fall. Tänk på att använda underkjol, annars klättrar gärna kjolen lite väl mycket på benen, alternativt sy kjolen med foder.

Mönster: Hollyburn Skirt.
Storlek: 16  (den största storleken)
Tygåtgång: 2,1m på 115cm bredd.
Övrigt: Dragkedja bak 23cm lång. Två knappar till slejfarna i midjan. 


13 kommentarer:

 1. Hej, trevlig blogg du har och en söt kjol har du gjort!
  Jag undrar, har sleifarna någon funktion eller är de bara fina

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är bara fina :) Jag tycker att de lurar ögat lite att tro att midjan är smalare än vad den är. I mitt fall var den effekten önskvärd...

   Radera
 2. Åh vad fin den blev! Nu vill jag ha det mönstret också, och Thurlow ;-)

  SvaraRadera
 3. Åh vad fin den blev! Tyvärr använder jag sällan (läs aldrig) kjol. Men man kanske kan sy en iaf...

  SvaraRadera
 4. Jättefin kjol! och snygga slejfar i midjan, det är verkligen detaljerna som gör det. Nice Karin!

  SvaraRadera
 5. Supersnygg. Jag är svag för lite extra detaljer och midjan blev ju väldigt fin med slejfarna!!

  SvaraRadera
 6. Superfin! Extra plus för fickor. Jag har inte varit nån kjoltjej, men har insett att det i huvudsak berott på att jag inte klarar av att vara utan fickor :-)
  Vad syr man för topp till då? Det känns som om den måste vara i-stoppsmodell och ganska figurnära (så att slejfarna syns :-)).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker att det är fint med en tightare top. (Pssst... Kanske blir det en billig HM top till min kjol. Men säg inget...)

   Radera
 7. Så snygg! Hoppas att du har mönster kvar på Syfestivalen för jag skulle gärna vilja ha en sån fin kjol jag med.

  SvaraRadera
 8. Jag hörde det där, Karin! :-) När man handlar en billig top ute undrar man alltid varför i hela friden man syr för. I alla fall, din kjol är sååå snygg!

  SvaraRadera
 9. Jisses vad snygg! Jättefin verkligen!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin