söndag 13 maj 2012

Regnjacka till syster!


Phu! Nu är det bara fållarna, midjeskärpet och knapparna kvar. Men jag måste ladda om inför att sy knapphål med min gamla symaskin... Det är på intet sett något som går automatiskt. Tålamod och precision är vad som krävs. Alltså inget man gör en sen lördagkväll. Har sytt en hel massa nu i två dagar och igårkväll hade jag "flow" Det gick så bra och allt flöt verkligen på. Dessutom hade jag behärskning nog att sluta på topp :) Regnjackan är till min syster och jag har haft som mål att bli klar med jackan innan veckan är över. Jag är alltså på god väg!

Mönstret är "Rainy Days" från Amy Butler. Ett mönster som enligt mig är lätt att följa och som beskriver varje moment tydligt och bra. Som vanligt tar det ganska lång tid att klippa mönster och alla delar. Särskilt som att jackan är fodrad ska ju allt klippas två gånger. Men när det var gjort var det bara att sy. Modellen går att sy i olika längder och denna modell är en storlek medium "Mid-thigh". Jag valde att sy "pleated pocket" eftersom detaljen med motveck var så fin. Vill man kan man sy en ficka med lite rynk och utan lock. Båda varianter finns beskrivna i mönstret. Jag är jättenöjd med slutresultatet och hoppas innerligt att jackan passar min syster.

Yttertyget är "Sandlewood" även det ett laminerat tyg från Amy Butler. Fodertyget är ett tyg från Kokka Fabric, som av någon anledning inte finns i butiken. Jag har ett par, tre meter kvar av det ifall någon är intresserad. Tyget är slutsålt!

Tygåtgång storlek medium "mitt på låren längd": Yttertyg som är mönsterpassat: 2,4 m. Fodertyg som ej kräver mönsterpassning: 1,6 m (på 150cm bredd). 2,3m tyg på 115cm bredd.

Tänk på! Jackan är verkligen figursydd och som gjord för att ha ovanpå en tunn tröja. Vill du kunna bylsa på dig en tjockare tröja inunder, välj då att sy en större storlek.

Nu väntar i alla fall inga "Rainy Days" hos mig, utan jag ska ut och plantera mina nya dahlialökar som kom på posten häromdagen. Ha en härlig söndag!

18 kommentarer:

  1. Den blev helt underbar! Vilken fin present till din syster och det är nästan så att man hoppas att det skall regna....

    SvaraRadera
  2. Men GUD så FIN!!! Blir helt kär i den!!! Och så fint du har fått till det med mönsterpasningen!!!

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig färg, den måste hon trivas i.

    SvaraRadera
  4. Den blir superfin. Jag är glad att jag valde det prickiga fodret, det blev just den kontrasten jag önskade.
    Du är bäst på att sy.(och en massa annat!) Jag längtar efter den och dig! Kram T.

    SvaraRadera
  5. Å vad fin den blev! Nu måste jag få tummen ur och sy min egen. Tusen TACK för snabb mönsterleverans!

    SvaraRadera
  6. Så underbart fin! Jag älskar färgerna!

    SvaraRadera
  7. Så underbart fin! Jag älskar färgerna!

    SvaraRadera
  8. Jag smälter, så himla snygg!! Ids du verkligen ge bort den? ;-)

    SvaraRadera
  9. Sjukt snygg! Jag förstår att din syster är nöjd :)

    SvaraRadera
  10. Wow, den är helt underbar!!

    SvaraRadera
  11. Hej
    Den blev jättefin. Precis det tyget har jag köpt av dig men inte sytt ännu.
    Jag är absolut intresserad av det prickiga fodertyget.
    Hälsningar
    Gerd

    SvaraRadera
  12. Men hjälp så snygg! Man nästan hoppas på regn :).

    SvaraRadera
  13. WOW, så snygg!
    Jag har en "vanlig" svart regnjacka som hänger i garderoben men nu blev jag verkligen sugen på att sy en färgglad variant.
    Jag har ju en hund så det blir en hel del prommenader ute i regnet!

    SvaraRadera
  14. Men wow så fin! Helt underbart tyg och modellen är så söt!

    SvaraRadera
  15. I just couldn't go away your site prior to suggesting that I really loved the usual information a person supply for your guests? Is gonna be back frequently to check out new posts

    my web site best cellulite treatment

    SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin