torsdag 26 juli 2012

Ipad fodral


När jag fick hem tygerna från Cori Dantini var jag alldeles rusig och kunde inte bestämma mig för vad jag skulle sy först. Men så kom jag på att jag har ett mönster på ett Ipadfodral liggandes som jag inte hunnit testa. Sagt och gjort, det var bara att frossa i de olika färgställningarna och klippa till.

Tyg:
Tyget med flickorna heter "A Girl For Every Season" och har små trevliga budskap printat på tyget som "Promise in the air" och "Simply perfect". Kan man bli annat än glad? Vill du som jag ha lite att välja på när man ska sy sitt fodral, kan jag tipsa om att jag säljer Fat Quarter buntar. En fat quarter är ca 45x55 cm stora bitar. Du får sju olika tyger som är toppen till sådana här projekt. Du kan även sy börsar, fodral, plånböcker eller annat smått och gott av tygresterna. Buntarna säljs för 280 kr/st i butiken och då får du många olika tyger utan att behöva köpa fullbredd.


Quilta:
Tyget bjuder verkligen in till frihandsquiltning. Jag valde en lite längre stygnbredd och markerade figurerna med vanlig raksöm. Svårare än så behöver det inte vara. Här är det bara att gå på känsla. Mellanlägget som jag har använt heter "In control plus" och kommer från Quiltbiten. Ett lätt, men ändå stabilt mellanlägg med klister på båda sidorna. Jag quiltade även locket för att få lite mer stadga. Att quilta är coolt!!


Mönster:
Just det här mönstret har jag köpt från Quiltbiten i Uppsala. Men det finns ett gratis mönster som du kan prova inne hos "Shabby Chic". Principen är den samma men att du lägger till en ytterficka på Quiltbitens mönster. Stängning med kardborreband. Nu fattas bara själva paddan, för någon sådan har jag inte. Men min syster har och hon blev himla glad för det här fodralet. Just ja, mönstret är anpassat för att du ska kunna få ner paddan med ev. skal också.

Idag skiner solen hos oss och kanske, men bara kanske ska jag våga mig ner i närmsta badsjö. Ha en härlig dag!

3 kommentarer:

 1. Så fin den blev... Har mönstret liggandes och bara väntar. Sonen får Ipad i skolan i höst och jag tänkte sy ett fodral till den.. Men hans önskemål är lite tristare än din fina.. Han vill ha en svart med ett Hammarbymärke på.. ;)

  SvaraRadera
 2. Helt ljuvliga tyger och jättefint Ipad fodral.
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Såä fint det blev!
  Kanske jag skulle testa göra en Tabfodral jag med?
  När man ser detta fina blir man ju sugen :-P

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin