måndag 26 november 2012

Sew along necessär del 1


Välkomna till del 1 av min sew along "necessär". Hoppas att ni är många som vill vara med och sy en necessär. Kanske till er själva eller att ge bort i julklapp? Man deltar helt i sin egen takt, men jag tänkte sätta slutdatum för egen del inom två veckor. Själva sömnaden tar inte så lång tid, men man vill kanske leta material i lugn och ro och då är det skönt med två veckor på sig. För övrigt kostar inte sew alongen något och alla är välkomna att delta! Vi utgår som vanligt efter ett och samma mönster, men var och en väljer material själv. Det blir spännande att se alla färdiga necessärer sedan :)Nu drar vi igång!

Mönster:
Burda, som man köper över nätet, laddar och skriver ut själv. Mönstret hittar du här.

Material:
Yttertyg 30 cm.
Fodertyg 35 cm. (Tänk på! Det går åt mer fodertyg om du vill göra extra innerfickor.)
Dragkedja 35 cm.


Snedslå 2 m.

Färdiga mått:
20 cm hög.
30 cm bred.
10 cm djup.


Jag har sytt necessären i två olika tyger. Yttertyget är ett mjukt laminerat tyg, som heter "Hopskotch":
 Fodertyget heter "Swallow Skies".Jag har inte använt något mellanlägg alls, utan necessären står upp ändå. Det laminerade tyget ger ju lite stadga i sig. Man kan säkert experimentera med lite mellanlägg om man vill få den lite mer stadig.

Lycka till med mönster och material, så hörs vi om några dagar då vi börjar klippa ut alla delar. Under tiden går det bra att lämna kommentarer här, eller diskutera med de andra deltagarna i facebookgruppen. Vill du hellre kontakta mig via mail? Maila i så fall till: info @ karinottilia.se

1 kommentar:

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin