lördag 24 november 2012

Virr-varr!


Ser ni vad det här ska bli? Jag blev väldigt inspirerad av den quiltade Weekenderväskan som "Oh, Fransson" hade gjort och bestämde mig för att göra en liknande. Sagt och gjort, jag letade fram en bunt spillbitar och satte igång att lappa. Jag provade tekniken som "Oh, Fransson" beskriver som "quilt as you go". Det var verkligen roligt! Baksidan av den ena väsksidan ser ut som ett rikrigt virrvarr, men framsidan ser desto bättre ut:


Väskan sydde jag klart (kors i taket) i kväll och den blev verkligen jättefin. Bilder på den färdiga väskan kommer i morgon.

Passar på att tipsa om ett bra hjälpmedel när man syr i tjocka tyglager. Det kan kännas lite bökigt att nåla när det är för tjocka lager tyg. Istället kan man använda dessa små klämmor. Toppen att använda till olika projekt där man av olika anledningar inte kan nåla.I dag har jag haft sällskap i syrummet av Tiger. Han är 6 månader och stor som en fullvuxen hankatt. Men han tror att han fortfarande får plats i den lilla korgen...


4 kommentarer:

 1. Vilka härliga färger du har på din väska! Den blev säkert jättefin. Ska bli kul att få se den imorgon. Tula Pink-tyget är så läckert.

  SvaraRadera
 2. Åh! Den kommer bli jättefin och det ska bli spännande att få se det färdiga resultatet.

  SvaraRadera
 3. Å vad snyggt! Jag vill också lära mej quilta! Ser så härligt ut...

  SvaraRadera
 4. Vad fint det ser ut! Jag har kört fast på min weekenderväska, inte för att det är svårt, men inspirationen flög sin kos. Jag får ta fram det jag gjort och klippt ut så kanske inspirationen kommer tillbaka!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin