tisdag 21 december 2010

Julkofta


Den här koftan svängde jag ihop till mig själv helgen före lucia. "Svängde ihop" var precis vad jag gjorde och det var så roligt att freeflya lite. Jag orkade helt enkelt inte leta fram ett passande mönster, rita av osv utan jag ville sy på direkten och jag ville att koftan skulle bli klar samma kväll. När man syr till sig själv tycker jag att det är mycket lättare att prova sig fram och tänja på gränserna vad gäller att göra saker och ting rätt och riktigt.

Jag använde ett mönster på en långärmad tröja som är bra, men när jag sydde tröjan för ett tag sedan, visade det sig att jag hade tagit i lite väl mycket i storlek, så den blev för stor. Men till en kofta funkade mönstret perfekt! Klippte ut fram -och bakstycke och ärmar som vanligt. Jag lade till lite på ärmlängden eftersom jag ville kunna fålla ärmen. Sedan klippte jag itu framstycket på mitten. Bandkantade öppningen i fram och avslutade med att bandkanta halsringningen och tog i lite extra med bandet, så att det räckte till knyt i fram. Klart! Älskar snabbsydda projekt, särskilt till sig själv. Koftan är jätteskön och sitter som en smäck!

Som grädde på moset är det min lilla sex-åring som har fotat, så håll till godo.

Övrigt: Jättekallt ute idag och snart ska jag iväg och göra sista skoldagen. Sedan är det jullov och förhoppningsvis lite mer aktivitet i bloggen igen. Ha en bra dag!
Posted by Picasa

9 kommentarer:

 1. Åh! Den är jättefin! Vilket härligt tyg du har fått tag på!

  SvaraRadera
 2. Så snyggt! Var kan man hitta det tyget tro? Jag trodde du hade stickat den först. :-)

  SvaraRadera
 3. Men vännen - vad läckert! Jag trodde också att du hade stickat den och tänkte att du är inte klok, om du slänger ihop en sån kofta med stickorna!!! Väldigt snygg och jag är avis på att du har hittat ett så snyggt tyg.

  Kram på dig och ha en underbar jul och ett härligt gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Men vilken snygg kofta, Karin! Jag trodde också att du hade stickat den :)

  SvaraRadera
 5. Oj! Inte tänkte jag på att det skulle se ut som hemstickat... Det hade verkligen varit galet ifall jag hunnit sticka en kofta mitt i julhetsen :)
  Ja, den blev fin och framförallt så är den skööön...

  SvaraRadera
 6. Jag tänkte också att du hade stickat den(det går väl inte att svänga ihop en en stickad kofta, det tar ju evigheter att sticka....)Snygg blev den och en talangfull fotograf tycker jag. Det är ganska skojigt att låna ut kameran till barnen, de fotar helt andra saker än vad vi gör....
  Nej det blev inte så mycket sålt på rean, det mesta är kvar, min kundkrets är liten och mitt lager är stort, inte så bra kombination. Jag försöker lära mig att inte sy upp så mycket. Men ibland går det inte riktigt att hejda mig....

  SvaraRadera
 7. Snygg! Jag trodde också att den var stickad först...

  SvaraRadera
 8. Jättetjusig, synd att man redat lämnat önskelistan till tomten...
  T.o.m. jag som är ganska stickvan tyckte den var stickad först, hur hade iså fall gått till med ditt temop.
  Jag har sagt att du är jätteduktig och säger det igen. kram mam

  SvaraRadera
 9. Den är helt underbar! Vilken kofta!! Var har du hittat det fina tyget?

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin