fredag 31 december 2010

Traktortröja


I förrgår var jag och hämtade superfina tyger, som jag har beställt av Strömming. Igår snurrade de runt i tvättmaskinen och sen kunde jag inte låta bli att sätta saxen i det ena tyget. När jag såg tyget första gången visste jag exakt vad det skulle bli, en tröja åt min bästa kompis son. han är så fin i gult, grönt och brunt. Därav de bruna bandkanterna. Sagt och gjort, jag klippte ut enligt Ottobres långärmade-tröjmönster från deras workshopbilaga. Kantade med interlock från JNY och som vanligt sköter sig CP utomordentligt bra när man bandkantar med interlock. Idag fyller lille S tre år och jag hoppas att både han och mamma blir glad åt denna present. Hurra för S!

En fundering: Trycket är lite på snedden på detta tyg och eftersom jag är manisk vad gäller trådrak så har jag gått efter trådrakan. Hur gör/skulle ni andra gjort?
Posted by Picasa

6 kommentarer:

 1. Fint! :D Jag skulle också gå efter trådrakan i tyget.

  HA en trevlig kväll ikväll! Kram

  SvaraRadera
 2. Jag skulle också gå efter trådraken, jag är ocks lite manisk med sånt ;)

  SvaraRadera
 3. mmm, jag går också alltid efter trådrakt, men det ÄR störande när mönsterrapporter drar sig och blir "liggande" liksom. Jag har ett nyårslöfte i år och det är att lära mig bandkanta med min CP och dess apparat - nu undrar jag om du har lust att berätta vilka inställningar du har på din cp? vore jättesnällt =)

  SvaraRadera
 4. Mmm... därför blev jag tokig på det snygga elefanttyget från S&S. Går man efter trådrakan klättrar elefanterna uppåt och det blev inte snyggt, tyckte jag. På traktorerna gör det absolut inget eftersom de inte står på rad på samma sätt och inte heller upprepas så tätt.

  Men Karin, blir verkligen halsringningen tillräckligt elastisk med interlock? Hur mycket drar du åt?

  Kram Tinis

  SvaraRadera
 5. Tack för era synpunkter och kommentarer! Åsa, nu har jag lagt ut lite CP-tips! Kram!

  SvaraRadera
 6. Tinis, glömde svara på din fråga. Ja, jag tycker att halsringningen blir bra. Interlocken går ju att tänja ut jättemycket. Använder man dessutom diffmnatningen 1,0-1,25, så blir den lagom strechig enligt min mening. Hur går det förresten med CP-inköp? ;) Kram!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin