tisdag 17 maj 2011

Jordgubbs-snurr


Det här tyget är ett riktigt favorittyg just nu. Jag lääängtar efter sommar och skolavslutning och det här härliga jordgubbstyget får mig i stämning direkt! Lilla M fick välja klänning eller kjol och valde en kjol i det här tyget. Mormor köper tyg och mamma syr. Lyxigt kan tyckas, men för henne är det en självklarhet att mammorna syr kläder till sina barn. :) Det kan bli riktigt präktigt i skolan vid hämtning och lämning när hon deklarerar att "den här har min mamma sytt, hon är nämligen jätteduktig på att sy..." Där står hålögda föräldrar (mig inkluderad) och ger mig onda ögat. ;) Som bonus lovar hon även till höger och till vänster att "min mamma kan sy en leopard-dräkt, tiger-dräkt, älv-outfit till dig". Eller som när kompisens strumpor visade sig ha hål, då tog hon med sig strumporna hem och bad mig laga dom. "Ja, för S:s mamma kan inte sy". Då smälter man direkt. Varpå strumporna tvättades, lagades och lämnades tillbaka till kompisen.

Den här kjolen påminner om denna, som jag sydde till jul. Samma upplägg, förutom att jag valde enfärgad rosa linning till den här kjolen. Tyckte att det blev fint med något enfärgat till det mönstrade. Bandet är en dubbelvikt snedremsa, som jag sytt fast runtom kjolen. M blev jättenöjd och testade kjolen på studs. Provet går ut på att se efter om den snurrar ordentligt. Det gjorde den.

Hur mycket material gick det åt att sy en storlek 134?

Tyg:
1,2 m jordgubbstyg på 110 cm bredd. Eftersom snurret kräver vidd, så går det åt extra mycket tyg. Ev. enfärgat till linningen.
Övrigt: Snedslå 2,5 m. Resår efter mått.
Ca kostnad material: 195kr

Bonus: Titta noga så ser ni att det även finns små körsbärsklasar på tyget. Sweet!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. Vilken fin modell på kjol och tyget är så fint.
    Kul med en dotter som är såå stolt över sin mamma.

    SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin