söndag 29 maj 2011

Kill your darlings

Som jag har tänkt och tänkt och tänkt... Ibland tar det tid innan man får ändan ur, men vissa saker behöver mogna. Det här beslutet har behövt mogna under en ganska lång tid. Det finns ett uttryck på engelska som jag tycker förklarar det så bra: "kill your darlings". Det är på pricken vad mitt beslut handlar om. Jag måste släppa taget om något som jag egentligen älskar. Men det är inte lönsamt, jag hinner inte och jag mäktar helt enkelt inte med. Därför har jag bestämt mig för att sluta sy upp barnkläder och sälja. Jag kommer att ta enstaka beställningsjobb, men någon större produktion blir det ej. Att jag som tidigare har fyllt upp både fysiska butiker och min egen webbutik går inte längre. Jag hinner helt enkelt inte med. Några jättepengar har det aldrig varit tal om så jag kan inte leva på det och därför måste jag släppa taget om denna darling. Som ligger mig så extremt varmt om hjärtat och som jag ju tycker är så rolig att utföra...

Men så tänker jag som så att jag kommer ju fortfarande att sy massor av barnkläder i alla olika utföranden, men jag behöver inte känna kravet på att fylla upp i olika butiker. Jag kommer att sy för nöjes skull och för att testa de mönster jag säljer och de tyger jag tar hem för att sälja. Karinottilia kommer fortsätta sy sköna kläder åt sköna barn, men bara på beställning.

Fokus framöver vad gäller försäljning, kommer att handla om tyger samt sybehör. (Fortsätt gärna ge förslag på vad ni vill att jag tar hem!) Jag måste fokusera på något och just nu ligger tygerna mig extremt varmt om hjärtat så krutet kommer jag att lägga på dessa.

Ser så fram emot att få skriva lite fler blogginlägg med mer fokus på själva sömnaden och kanske lägga ut lite fler tutorials på olika saker. Som det har varit har jag inte hunnit med mer.

Jag har ett litet lager barnkläder som jag tänkte rea ut och jag funderar vidare på hur jag ska göra. Sälja här via bloggen alternativt marknad. Tillåter mig själv att suga på den karamellen ett tag till. Just nu måste jag smälta att jag har dödat en älskling. "Kill your darling" låter tamejsjutton lite bättre :)

Vad tror ni? Tänker jag rätt?


Tack Fjällmor för bilden som får symbolisera den kärlek som jag känner inför alla barn som knatar runt i karinottiliakläder.

5 kommentarer:

 1. Åh vad tråkigt, även om jag såklart förstår. Hoppas att det känns skönt nu när beslutet är fattat. Och så håller jag en tumme för att jag kan få beställa en eller annan pyjamas framöver trots allt. Den jag köpte sist är så vansinnigt älskad av syrrans lilla Hazel!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag tror att du tänker rätt. Det är jättesvårt att vara lönsam på barnkläder. Själv syr jag mer som en bonus när jag ändå håller på med kläder till mina egna. Och inget är ju oåterkalleligt. Du kan när som helst ändra dig igen ;-). Dessutom ska det bli väldigt roligt att se vad du tar dig för inom tyg- och tillbehörsbusinessen. Jag kommer vara en trogen köpare, var så säker! Kram och lycka till!

  SvaraRadera
 3. Kram till dig! Jag tror du gör rätt, att sy och hålla lager är inte lönsamt. Jag gör ju samma sak men att stå på marknad då och då med ett mindre lager behöver ju inte vara uteslutet heller, eftersom det är så kul att möta kunderna!

  Vi hörs och får spåna vidare!

  SvaraRadera
 4. Låter som ett bra beslut. Det skall ju var roligt och sy och inte bli "måsten" av det hela (om man nu inte försörjer sig helt på det, då kan det nog få lov att vara lite motigt ibland). Att jobba med sin hobby gör att man lätt dödar den på fel sätt. Detta beslut blir ju på rätt sätt.

  Jag säljer till mina vänner för att få lite mer pengar att köpa tyger för. Och för att kunna motivera maskinköpen. Jag går enormt mycket back, men det kompenserar lite och jag har anledning att leta efter nya tyger. Det är en perfekt balans just nu för min del. Min lilla skala kan ju absolut inte jämföras med din. Men jag trivs mycket bra på detta sätt.

  SvaraRadera
 5. Det är endast du som vet vad som är rätt, tycker det känns jättespännande med din tygbutik. Jag tror det kommer bli bra!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin