måndag 2 maj 2011

Solhatt i Kokkatyg


"Here we go" heter detta härliga tyg från Kokka. Leverantören var noga med att påpeka att det är ett grovt bomullstyg, så jag såg framför mig segelduk typ... När tyget är otvättat känns det helt klart lite tjockare (om jag ska känna efter riktigt noga...), men när det har tvättats så är det ett vävt bomullstyg helt enkelt. Mjukt och skönt, absolut inte styvt på något sätt. Ett perfekt solhattstyg :)

Denna gång valde jag att göra brettet litet större eftersom det är till en liten en. Valde dessutom att fästa knytband i hatten. För som jag kommer ihåg det skulle hatten av mest hela tiden. I alla fall i början. Jag hade kunnat använda det mönstrade tyger till foder också men valde istället ett kontrasterande rutigt tyg, som bryter av lite lagom fint. Det kan ju vara kul att kunna vända ut och in på hatten också ifall man känner för det.

Mönstret jag har använt är i grund och botten ett Ottobremönster. Men jag har justerat passformen något samt gjort brettet litet annorlunda. Knytbanden fäste jag mellan sömmarna på brettet, tänk på att sy fast knytbandet i samtliga tyglager så att det inte bara sitter fast i brettet.

Tyg: "Here we go" från min egen tygshop. Bomullsbandet gjorde jag genom att vika en smal snedslå och sy en söm i kanten.

Tygåtgång: Ca 30 cm på 1,10 bredd. Du vet väl att du kan köpa så små bitar i min tygshop? Minst 30 cm som i det här fallet räcker till en eller två solhattar, beroende på foder!
Posted by Picasa

3 kommentarer:

 1. Underbar solhatt! Tyget är ju verkligen kanonfint! =)

  SvaraRadera
 2. Åh vad fin den är!Det var genom en sökning på solhattar jag hittade till din blogg så nu har jag hittat mönstret och ritat av och ska till och sy :)
  Tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Vill bara säga att hatten är ännu finare i verkligheten =) Tack, Karin!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin