måndag 10 januari 2011

Bilfilt

Älskar verkligen Hilcos "töff-töff-tyg" och den orange färgställningen visste jag att jag ville kombinera med brunt. Idag ska jag iväg till frissan och jag har världens bästa! Hoppas, hoppas att hon är där idag när jag kommer för hon väntar sitt andra barn och nu börjar det närma sig leveransdatum :) Tänkte att en filt kan vara en fin present! Orange töff-töff på den ena sidan och brun velour på den andra. Jag overlockar alltid kanterna eftersom jag tycker att det blir finast så. Diffmatningen på max gör att kanterna inte rullar sig.

För övrigt så känns det som att januari gärna kan ta slut snart. I morgon väntar jobb, sedan terminstart med allt vad det innebär och det känns lite småtungt faktiskt. Hoppas att ni andra känner er piggare och mer på allerten än vad jag gör...
Posted by Picasa

6 kommentarer:

 1. Jättefin filt! Har aldrig provat sy filtar, lite nyfiken på att prova sy i ulljersey just nu, tack för tipset med diffmatningen!

  SvaraRadera
 2. Jag har sytt två filtar och då krullade kanten sig. Nästa gång ska jag testa ditt tips tack. Diffmatningen.....är det nån som vet vad diffmatningen är för nåt?? Oj, måste kanske kolla instruktionsboken.....

  SvaraRadera
 3. Jättefin filt :)

  Och vad bra att du skrev det där om differentialmatningen! Jag satt häromdagen och blev tokig på just det, hihi. Tack :)

  SvaraRadera
 4. Diffmatning=differentialmatningen, den inställningen styr hur mycket tyg som matas fram. Står den på N (neutral) så matar den lika mycket över som undertyg. Väljer man en låg inställning så rynkas tyget och väljer man en hög (som jag gjorde till filten) rynkar sig inte tyget.

  SvaraRadera
 5. Helsnyggt med OL-kanter...vändsyr du först oxh sen overlockar eller syr du direkt avi mot avig??

  SvaraRadera
 6. Avigan mot avigan, overlocka kanterna. namnlapp över syskarven=klart!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin