tisdag 7 augusti 2012

Frihandsquilt, wow!


Kommer ni ihåg det fina kuddfodralet som Chabby Chick hade gjort? Jag blir alltid så inspirerad av hennes sydda saker och hon quiltar som en gud. Hon använder alltid så fina tyger och hon vågar kliva ur ramarna, vilket gör att hon gång på gång imponerar med sina fina quiltar, kuddfodral, börsar, necessärer, pennfodral... Listan kan göras hur lång som helst! Jag ville så gärna prova att sy ett eget kuddfodral, sagt och gjort... Jag sneglade massor på hennes, sen utgick jag från en vanlig 50 x 50 innerkudde och skar ut bit för bit.

Det är som roligast att sy när man får hitta på själv. Bara gå på känsla och prova sig fram. För mig är det den roligaste sömnaden. Den blev långt ifrån "perfekt", men den blev väldigt fin och jag känner mig stolt över den.


Framsidan har jag frihandsquiltat och det var första gången som jag provade den speciella pressarfoten för ändamålet. Vad roligt det var! Det var ganska svårt eftersom jag mesade och körde för långsamt. Efter ett tag fick jag in snitsen och då gick det bättre. Men jag inser att övning ger färdighet. Ni som kan sånt här, har ni några tips? Alla tips välkomnas eftersom jag lär allt eftersom. Men det allra svåraste var att sluta quilta. Jag hade kunnat sy hur många sömmar som helst...

För övrigt valde jag en passpoal i sidan i samma tyg som baksidan av kudden. Sen en vanlig dragkedja. Nu ska jag bara sy 4st till!

Tygerna kommer från Cori Dantini och finns i shopen. Både som metervara och som fat quarters.

4 kommentarer:

 1. Å så fint Karin! Vi pratade ju lite om frihandquilting på kursen men det verkar som jag måste köpa en helt ny maskin för att kunna göra det! Men gud så sugen jag blir när jag fått sett din kudde!

  SvaraRadera
 2. Superbra quiltat för att vara första gången! Det är bara att öva som gäller, gör i ordning "quiltmackor" och lägg bredvid maskinen och kör lite då och då. Den svåraste biten är att våga och det gör du ju redan! Lycka till! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 3. Så fin och detta bara på första försöket!!! Majgodd, vad du inspirerar!
  Den blev verkligen superfin med läckra färger och allt!

  SvaraRadera
 4. Superfin!!! / Bea

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin