måndag 20 augusti 2012

Hur man kan använda markeringspapperBrukar ni använda markeringspapper? Jag använder det ofta när jag ska föra över markeringar som är svåra att göra med vanligt krita eller penna. Markeringspapperet, eller "Kalkerpapper" som det står på förpackningen köpte jag hos Bibbis Textil för länge sedan. Kikade nyss in för att se om hon fortfarande hade det och det hade hon. 28 kr för 5 ark. De räcker i en hel evighet! Det kan Susanna/Strömming intyga som använder sin mormors gamla fortfarande!Sen behöver man en sporre. Den finns också hos Bibbi. Den som jag har är köpt för 5kr på loppis, men en ny kostar runt en tjuga.5 fina färger på markeringspapper


Hur gör man då? Jo, man ser till att man har ett bra underlag att använda sporren på. Undvik fula märken i köksbordet/golvet genom att använda en skärbräda eller skärmatta. Lägg sen markeringspappret med den färgade sidan neråt.


Mönsterpapper med markering som skall göras. sen är det bara att dra sporren längs markeringen:Här ser man den färdiga markeringen:


Inte alls svårt och du får fina markeringar som är lätta att se.

Lycka till!

2 kommentarer:

  1. Tack snälla Karin! Jag beställde sporre och papper igår från Bibbi.

    SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin