söndag 9 december 2012

En alldeles underbar andra advent


Andra advent och ruskigt kallt ute... I dag for jag i väg till pappas torp en sväng. Där hade han bistra minus 20 grader. Tur att jag tog med mig två säckar ved!

Frostrosor på fönstren och nästintill meterdjup snö på gården gjorde att det fullkomligen gnistrade ute. Dessutom hade pappa ställt in en alldeles lagom liten gran i kammaren. Så fint!


 Tanken var att jag i dag skulle stanna hemma och sy Maja en fleece i ett superfint fleecetyg från NeaNobelle. Men kvällen är lång och kanske hinner jag pyssla med den lite senare. Inte har jag hittat någon bra modell heller. Kanske kan jag modifiera ett jackmönster som jag har? Det var så länge sedan jag sydde något till Maja, så jag har inga passande mönster kvar. Alla tidigare mönster som jag har använt har hon vuxit ur för länge sen!

 Men just nu njuter jag av tystnaden och stillheten som infinner sig när det bara är jag, katten och dammråttorna hemma. Elden som sprakar och ett vackert vinterlandskap utanför fönstret. Det är sånt här som kan få mig att känna mig smått religiös!

3 kommentarer:

 1. Adventsmys på dig! Du hittar alldeles säkert ett sätt att lösa ditt mönsterproblem. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Men Puh, så tycker jag att det är hela tiden. Varje gång jag ska sy så får jag rita ett nytt mönster. Barnen växer ju så fort, så även om jag gillar modellen så hinner jag sällan sy av det fler än en gång. Sedan, när nästa barn kommer till samma storlek så hittar jag inte mönstren från förr. Tja, det har lärt mig att gilla-rita-mönster...
  /Anna

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig dag du verkar ha haft! Snö och kyla är så vackert!!
  Hoppas du fixade något mönser till dottern, det är så trist när sömnads-iver´n ska hänga på nåt så trist som att rita mönster ;)

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin