måndag 25 april 2011

Kjolen...


Kjolen jag så käckt poserade med i det tidigare inlägget har jag sytt lite på frihand. Det var inte så svårt som jag trodde. Jag tog måtten runt midja och höft, sedan mätte jag upp hur lång jag ville ha kjolen. Kjolen är sydd av tre stycken, ett helt framstycke och två bakstycken som jag sedan har satt i ett dolt blixtlås i. Linningen ville jag ha lite bredare och förstärkt, den håller in min putmage så bra då... Det var inte heller så svårt att göra. Jag ritade av de översta 10 centimetrarna på kjolens fram- och bakstycke, klippte ut och pressade mellanlägg och sedan sydde jag fast linningen innan jag sydde ihop sidsömmarna på kjolen. Supersmidigt och resultatet blev helt okej. Eftersom jag freeflyade med den här kjolen var jag inte så noga med att sy "by-the-book". Det blev ju bra ändå!

Material: Bomullstyg med lite stretch i köpt på Schrams tygaffär i Östhammar. En härlig stuvbit med många år på nacken.


Usch och fy: Jag har tenta på fredag och har inte pluggat som jag borde. Det enda jag kan tänka på är att det ska komma hem tyg till mig, som ska packas om och sändas vidare till glada tygköpare. Så himla spännande!
Posted by Picasa

6 kommentarer:

 1. Härlig kjol! Det där med att man borde göra vissa saker, men man gör helt andra, känner jag igen. Det är därför jag hänger här vid datorn istället för att skriva klart mina omdömen ;). Jag kommer få jobba häcken av mig imorgon istället. Lycka till på tentan!

  SvaraRadera
 2. Så läcker kjol! Ser förresten fram emot tygleveransen..... men glöm inte att plugga!

  SvaraRadera
 3. Supersnygg kjol! Känner igen detdär med att skjuta upp "måstegrejerna" trodde man skulle få bättre disciplin med åren men har inte lyckats än iaf :-)

  SvaraRadera
 4. Fint tyg och superhärlig kjol!
  Lycka till med tentan!
  Jag har äntligen fått igång hemsidan så det vore toppen om du kan länka om kärleksfrö bloggen till www.karleksfro.se

  Marie

  SvaraRadera
 5. Tack för fina kommentarer! Klart jag länkar till dig Marie :)

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin