fredag 15 april 2011

Sommarkänslor


Kanske lite väl tidigt att börja prata om sommarkänslor, när vårkänslorna precis har etablerat sig. Men idag när lilla M provade sin klänning med smock fick jag riktiga sommarkänslor. Passande nog hade hon en hårklämma med blomma och hon tyckte själv att hon såg ut som en hawaii-flicka. "Hur ser en hawaii-flicka ut då", frågade jag lite försynt. "Jo, de har blommor i håret och inga band (axelband) på sina klänningar". Jaha, ja dåså... :)

Klänningen är inte alls färdig, för jag ville prova om smocken blev lagom. Sedan hade jag ju tänkt mig att sy dit axelband och fixa den på längden, men om hon ska vara en riktig hawaii-flicka så stöter jag nog på patrull gällande axelbanden.

Jag började sy på klänningen förra helgen när jag var på symaraton och efter ca 8 varv smock så inser jag att livet ser väldigt tight ut, men som ni ser har jag en sparris här hemma och klänningen sitter hur bra som helst. Phu!

Material: Tunn härlig bomull från Hilco. Undertrådsresår för sömnad av smock.

Mönster: Eget påhittat under sömnadens gång. Jag vek tyget på mitten så att jag fick en rektangel, sydde en overlocksöm i varje sida och overlockade kanten upptill. Sedan började jag sy smocken, ca 8 varv. Sedan tänkte jag bara fålla klänningen nedtill.

Den blev riktigt fin och extra häftigt med en längre klänning.

Ha en härlig fredag!

7 kommentarer:

 1. jättesöt! tycker dock att den ser lite lågt skuren ut fram, men det kanske är för att det inte sitter "band" på den..? =o)) Tyget är urfint också, passar perfa till den modellen!!

  SvaraRadera
 2. Ja, på första bilden sitter den halvvägs ner till naveln... :) Nej, axelband måste till, hawaiian or not! ;)

  SvaraRadera
 3. va bra att den passade! Jag ska nog också sy några smockklänningar till sommaren!

  SvaraRadera
 4. Söta M i fin klänning! Den passar ju perfekt :) Roligt!

  SvaraRadera
 5. så söt !!!! Kram

  SvaraRadera
 6. Mormors lilla sockerskorpa, vilken kalasklänning. Jättefin kram mam

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin