onsdag 8 juni 2011

Och hon funderade och funderade...

Ibland ska man inte fundera så mycket, bara göra. Eller vad säger ni? Om man väljer att följa sin dröm, visst kan det bara sluta bra då? Idag frågade lilla M mig: "mamma, vad vill du bli när du är stor?" Jag vill bli.... Jag vill jobba med... Jag vill utbilda mig till... "Mamma vet inte", blev svaret.

Om man inte tror på reinkarnation utan tror att att det är ett och endast ett liv vi har, då vill jag nog få ut det mesta av mitt liv. Som en tidigare kollega till mig brukade säga. "Livet är inte ett genrep, det är nu". Så sant och vi har hört det förr. Men lever vi efter den devisen? Min devis är lite kortare och går att sammanfatta med ett enda ord: mod! Om man inte vågar så får man aldrig veta... Det avgör saken. Jag måste våga för att vinna och samtidigt tro på att det jag gör är bra. Deep shit hörrni.... Jag rundar av dessa funderingar med att jag imorgonbitti ska gå ner i syrummet och dra upp "Anna-tunikan" ur sopkorgen och ge mig i kast med den en runda till. Man ska aldrig ge upp, eller hur var det nu igen?

PS: Inte har ni väl missat att jag säljer symaskinsnålar i webbutiken? 5-pack för 20 spänn, skitbilligt ju! Bilden visar ett turkost superfint tyg som väntas hem under nästa vecka.

7 kommentarer:

 1. Kloka ord som finns mycket i mitt huvud för tillfället också.

  Jag lyssnar för tillfället på Robin Sharmas böcker som ger mig en "pusch" i rätt riktining. Efter att ha lyssnat på hans första bok "Munken som sålde sin Ferrarri" i bilen på väg till jobbet blev jag helt frälst. Nu lyssnar jag på "Vem gråter vid din grav" för andra gången. Jag tar sats..... :-)

  SvaraRadera
 2. Aha... Tack för boktipsen! Perfekt sommarläsning...

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag har läst din blogg länge men är urusel på att lämna kommentarer, men ditt inlägg fick mig att tänka på något jag hörde på TV'n igår. Eftersom jag bara lyssnade med ett halvt öra och inte tittade kan jag inte berätta vad för program det var, men orden etsade sig fast i mitt lilla huvud. ;)

  "Anything is possible.. Unless you quit."

  Ha en fin dag! :)

  SvaraRadera
 4. Det är så sant och rätt, men lättare sagt än gjort. Vi är så fast i våra trygghetssystem, lön och pension och SGI och allt. Och vem är man när man kastar sig ut? Man får definiera om sig. Det känns förstås sådär att jag ska tillbaka till min gamla jobbvärld om ett par månader, men first things first. Emils föräldraledighet är prio 1 kommande året. Sedan... Ja SEDAN! :-)

  SvaraRadera
 5. Tack för pepp! Ja, nu har hon funderat färdigt och gjort slag i saken. Det blir både Hilcotyger i sortimentet och Syfestival till hösten. Hoppla!

  SvaraRadera
 6. Tack för ditt besök inne hos mig. För tillfället är det dock dåligt med uppdateringer (som vanligt räcker inte tiden till), men kika gärna in igen för det skall bli bättre. ;-)

  SvaraRadera
 7. Så underbart att höra detta! Då blir det Hilco-tyger till hösten för min del. Tur att jag ska börja jobba ;-). Stort lycka till!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin