måndag 14 november 2011

Colette Sewing Handbook


I fredags kom den, syboken från Colette! Den är alldeles rykande färsk och jag förbeställde den i mitten av augusti. Jag blev så himla glad när jag kom hem från min husmorssemester och såg vad som låg hemma och väntade :) Var ska jag börja? För det första så är den så himla fin. Boken alltså. När man börjar bläddra i den slås man av alla vackra bilder, tydliga förklaringar och all kunskap som författarinnan Sarai Mitnick besitter. Jag vill läsa boken från pärm till pärm!

Dessutom blir jag så glad när jag ser att modellerna i boken ser helt vanliga ut i kropparna. Inte pinnsmala med vältränade armar, utan lagom fylliga kroppar. Nu är det ju inget fel med att ha vältränade armar och platta magar, men jag tappar alltid lite gaisten när jag ser att modellerna är för smala. Min mage putar ut, jag börjar få hängrumpa och gäddhänget är här för att stanna. Då vill jag inte sy modeller som sitter på alltför pinniga modeller ;)

Få se vad jag ska sy först. Boken innehåller fem modeller som man kan variera. Boken är alltså inte fullproppad med olika modeller, utan går istället in mer på djupet på olika områden som är viktiga vid sömnad av kläder. Sarai pratar om fem fundamentala grundstenar vid sömnad:
1) En igenomtänkt plan.
2) Ett bra mönster.
3) Perfekt passform.
4) Ett vackert tyg av bra kvalitet.
5) Detaljerna som ger en fin finish.

Låter det som att jag har blivit frälst? Ja, så är det nog.

Boken har jag köpt via Amazon och betalade allt som allt 27 USD för. Vi får se om den är värd slanten, men det ser onekligen lovande ut!

5 kommentarer:

 1. Boken ser jättefin ut! Vilka storlekar är det i den?

  SvaraRadera
 2. Ser verkligen jättefin ut. Hoppas att tomten kommer med den hem till mig. Den där blusen med lite fladdriga ärmar ser väldigt trevlig ut. / Bea

  SvaraRadera
 3. Debbie, det är strl 32-50.
  Bea, jag håller tummen för en bok...

  SvaraRadera
 4. Jag har tänkt beställa den också :) Den ser så fin ut och skulle passa så bra ihop med Sew Serendipity ;-) Jag förstår att du är supernöjd.

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin