tisdag 29 november 2011

Sew along - förhandsinfo!

Jag hade i min vildaste fantasi inte kunnat tro att så många skulle vilja haka på denna sew along. Det är ju alldeles fantastiskt roligt att så många av er vill vara med! Jag har läst alla era kommentarer, både här inne och inne på facebook. Tack även till er som skickat idéer via mailen. Så många glädjeyttringar och hejarop! Samtidigt så inser jag att vi är många som ska försöka enas över ett gemensamt projekt. Lite omöjligt uppdrag över den ambitionen... Dessutom drabbades jag av en släng prestationsångest och kände att jag ville göra allt "rätt" och vara alla till lags. Det blir ju sällan bra ;) Så med stor ödmjukhet inför denna omgång sew along har jag valt att lyssna på de flesta av er och försökt hitta ett projekt som många känner sig peppade inför. Alla kommer med största sannolikhet inte att bli 100% nöjda, men de flesta kommer i bästa fall ha riktigt roligt! Pssst... Dessutom förbehåller jag mig rätten att bestämma över ett par saker själv eftersom jag ska pyssla lite med det praktiska... Så, nu har jag gjort min avbön :) Just ja, en sak till. För att vi alla inte ska stressa i onödan tror jag att vi inte behöver hetsa upp oss över slutdatumet. Var och en syr i sin egen takt så klart.

Jag har letat gratismönster i parti och minut men inte hittat det ultimata väskmönstret. Tills idag då jag hittade denna väska:


Visst är den fin? Jag tycker att väskan har det mesta av det som många av oss vill prova på, som dragkedjor (både här och där), spännen, axelrem, invändiga fack, mobilficka m.m. Dessutom gillar jag "2 i 1" stuket på väskan. Det enda minuset med väskan är att detta inte är ett gratismönster. Det kostar 64 kr och kommer som en pdf.fil. Man betalar och får det inom 24h. Mitt köpte jag nu i eftermiddags och ett par timmar senare låg det i min inkorg. Hoppas att ni ändå tycker att det är okej?

På torsdag drar vi igång med "Sew along hos Karinottilia" då kommer jag att lägga upp det första inlägget här som kommer att bestå av en materiallista och länk till vart ni kan köpa mönstret. Dessutom kommer det att finnas en facebookgrupp där vi också kan ladda upp bilder och snick-snacka. Jag kommer att sew-alonga från bloggen och sedan får facebookgruppen fungera som ett diskussionsforum. På så sätt stänger vi oss inte inne i en sluten grupp utan alla som vill får ta del av det de vill. När de vill.

Åh vad det ska bli roligt, jag längtar tills på torsdag!

PS: På torsdag är det mycket som kommer att hända... Min julrea i butiken drar igång med 25% rabatt på utvalda tyger. Passa på att fynda tyger till jul!

25 kommentarer:

 1. Åhh Åhhh Åhhhh, hoppas och studsar!! Detta blir ju superbra!!! Vad kul det ska bli!!!!! :-)

  Tycker förresten att det är lite självklart att den som håller i sew alongen får välja vad man ska sy. Det är man värd när man lägger ner en massa tid och jobb på detta. :-)

  Men du har ju hittat en jättefin och rolig väska att sy så jag är verkligen taggad till hundra!!

  En kram till dig för att du är så himla bra!! :-)

  SvaraRadera
 2. Hu - med skräckblandad förtjusning jag ger mig in i detta! Kul med sew-along, lite läskig modell (alltså snygg, men med läskiga moment som dragkedjor överallt!).

  SvaraRadera
 3. Håller med Popcorn i allt hon skriver:) Får inte så lite prestantionångest inför den snygga väskan vi ska tillverka. Dragkedjor är ju inte riktigt min grej men med din och alla andras hjälp fixar jag det säkert! Tack för ett super bra initiativ!

  SvaraRadera
 4. Åh vilken underbar väska!
  Självklart bestämmer du :) Jag kommer anpassa mig, inte gnälla det minsta utan bara vara tacksam för detta suveräna initiativ.
  Ska bli superskoj!!!!

  SvaraRadera
 5. Tycker att du gjort ett bra val, väskan ser fin ut! Självklart är det den som håller i trådarna som får bestämma!

  Jag är med!

  SvaraRadera
 6. Jättekul...Ser ut att vara en bra modell som man kan variera väldigt mycket. Är lite nervös för blixtlåsen...undviker dem in i det längsta men det är ju meningen att man ska lära sig saker också!

  SvaraRadera
 7. Go coach Karin! Snygg modell! Får man kanske komma ut någon kväll och införskaffa tyger? Om det inte är för mycket innan jul?
  Kram

  SvaraRadera
 8. Åh! Jag vill också vara med! Jag älskar väskor!

  SvaraRadera
 9. Förresten så är lösningen med blogg plus fb super! Klok kvinna du :)

  SvaraRadera
 10. Det blir jätte bra!

  Tycker inte alls att du behöver be om ursäkt:) Det är ju dels din idé, och då måste det funka för dig, och dels tror jag att det blir "ogörligt" om vi är så många och alla ska få göra sin röst hörd:)

  Det här blir kul!!

  /Lena

  SvaraRadera
 11. Åh, kom på en fråga! Man måste ha en printer o printa ut mönstret va?? Måste beställa hem patroner till skrivaren så att jag får igång den!

  SvaraRadera
 12. Åh vilken SNYGG väska, de vill jag vara med och sy. Men jag tar inte med symaskinen till stranden, så jag får köra igång efter jul och ta det i min egen takt.

  Ser fram emot att få länk till mönstret, så man kan börja planera lite iaf ;)

  Yay, jag är med i en syjunta, så roligt!

  SvaraRadera
 13. Tack snälla ni! Era hejarop betyder så mycket! Det här har jag längtat efter och jag vet, väskan är tokfin och vi kommer att ha så mycket skoj när vi syr den :) Kul att ni vill hänga på!

  SvaraRadera
 14. men när jag såg väskan, då vill jag också vara med! Kanske jag kan komma ur sytorkan? det måste ha varit eschinotyget : )

  SvaraRadera
 15. Så spännande! Jag är självklart med, nu äntligen skall jag sy mig en väska.

  Efter att ha syjuntat med GobliGobli i några år, köpt tyg till väska på Syfestivalen flera gånger så är det hög tid. ;-)

  Håller med de övriga att du självklart har bestämmanderätt ;-) En bra projektledare lyssnar och försöker anpassa så det blir så bra som möjligt i slutänden. :-)

  SvaraRadera
 16. Den är helt optimal! Precis en sån jag har letat efter!

  Och du behöver inte be om ursäkt för att du bestämmer! Självklart bestämmer du! Men det var schysst att fråga efter vad folk tycker först :)

  Blogg+fb bra kombo!

  SvaraRadera
 17. En perfekt väska! Det här kommer bli kul!

  Säger som många andra att du inte behöver be om ursäkt för något. Det är din idé och då är det klart att du bestämmer! Det här skulle aldrig fungera om du inte bestämde. För min del tycker jag att väskan är perfekt och det i kombination med en kul idé gör det självklart att vara med.

  Väntar med spänning på fb-gruppen!

  SvaraRadera
 18. De såg ju jättefina ut! Det ska bli superduper skoj! :))

  SvaraRadera
 19. Lysande initiativ och riktigt snygga väskor! Jag är med. :)

  SvaraRadera
 20. Klart du ska bestämma :) men jag får nog hoppa betalmönstret, här är det tight budget... Men jag kanske hänger med och syr en hittepåväska i samma stil :)

  SvaraRadera
 21. Tack för allas fina kommentarer! Celine, jag förstår. Här hemma har vi också en tight budget. Vet hur det kan vara. Häng med ändå! Men du, kika in imorgon runt 10:00 då första delen publiceras. Kanske har du ändå råd att köpa mönstret..? :)

  SvaraRadera
 22. Jag måste nog också hänga på i detta. Kan inte sy sånt här, men förhoppningsvis får jag nu lära mig och kommer åtminstone ha en väska som jag kan sy sedan :-)

  SvaraRadera
 23. Åh vad spännande!! Kikar in i morgon kl 10! :-D

  SvaraRadera
 24. Jag är supertaggad, väskan är jättefin! De enda dragkedjor jag lyckats sy hittills är de jag sytt för hand ;-) så mitt tyg blir min mammas gamla gardin (!) om jag skulle förstöra det. Det finns nämligen massor av den i min garderob. För mig är det självklart att du bestämmer - det är ju du som håller i det :-) Hoppas så att jag lyckas med detta projekt!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin