måndag 28 november 2011

Sew along hos Karinottilia!

Åh vad roligt att ni är så många som vill vara med! Tack för alla era kommentarer och idéer om vad det är vi ska sy. Det verkar som att det är många som vill sy något som bjuder på lite utmaning i form av en väska eller annat. Precis så känner jag också! Tänk vad roligt att vi kan hjälpas åt med ett gemensamt sömnadsprojekt istället för att man själv ska slita sitt hår och riskera ett UFO till :)
Jag har ägnat större delen av kvällen åt att kika runt efter olika gratis mönster på väskor m.m. Svårigheten ligger inte i att hitta några, utan snarare att välja ett... Det finns allt från avancerade handväskor till enklare småväskor. Men visst ville vi ha lite utmaning?

Sen har vi det praktiska. Idén om denna online-junta eller sew along som det också kallas är ju helt min egen. Ja, jag menar inte att jag har uppfunnit själva företeelsen, men jag har länge velat prova detta. Därför är det jag som står för jobbet kring det praktiska. Det ska ni inte behöva tänka på! Ni ska bara fokusera på att syyyy! Jag hoppas kunna lägga upp bilder, beskrivningar och andra tips och trix som kan underlätta sömnaden. Sen är det bara roligt om fler vill göra detsamma i den gemensamma gruppen. På så vis bidrar alla till allas sömnad! Men jag roddar som sagt var med det praktiska. Exakt hur det ska se ut vet jag inte riktigt än. Ska vi ha en facebookgrupp? Eller så startar vi en flickrgrupp där vi kan lägga upp bilder etc. Jag vill att alla som vill ska kunna delta och då kanske inte facebook är det bästa.
I grova drag ser jag framför mig:
 • Vi syr en väska efter ett schema med start nu på torsdag 1 december.
 • Den ska vara klar före den 20 decemeber (så att vi hinner gå runt och stajla med den till jul).
 • Ingen ska behöva köpa mönstret denna gång, bara material.
 • Alla bidrar efter förmåga med tips och bilder. 
 • Det ska vara roligt och inte betungande :)
Vad tror ni om det upplägget? Jag känner mig helpeppad och ska nu bara hitta den ultimata väskan! Kan inte låta bli att drömma om kommande sew-alongs där vi skulle kunna sy en klänning, en tunika, eller något annat skoj.

Bifogar lite väskbilder som inspiration.


33 kommentarer:

 1. Jag tycker allt är låter toppen och du är ju så gullig som vill hålla i allt!!
  Jag tycker det låter bra att starta en facebook-grupp så att vi lättare kan prata med varandra.
  Jag syr gärna en väska som är lite större än de du visade på bild.
  Hur gör vi med material o så, en del behöver kanske beställa hem /köpa tyg mm innan vi kan börja sy?

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte ställa samman en materiallista som det första steget. Det blir väl bra?

  SvaraRadera
 3. Instämmer med FridLi. Helt suverän service :)
  Väska blir superskoj att sy. Hoppas bara vi fått ordning i vårt hobbyrum tills på torsdag, fast det är ju bra med en morot!
  Facebook är såååååå smidigt med grupper tycker jag, så jag röstar för det :)

  SvaraRadera
 4. Toppen!!! Jag tycker facebookgrupp låter bra, eftersom jag inte har flickr. Materiallista låter också bra, då blir det shoppingtajm på fredag alltså. Tycker första väskan var superfin. Så nu får ni hålla tummarna för mig som inte är så duktig att sy, men jag brukar klara mig rätt ok ändå :-)

  SvaraRadera
 5. Ja, en materiallista först blir ju toppenbra! :-)

  SvaraRadera
 6. Superbra jag behöver nog lite eld i baken för att komma igång...

  SvaraRadera
 7. Blir ju lite sugen på att pröva, men mina sykunsaper är så begränsade att jag är rädd för ett litet nervsammanbrott om jag ska försöka mig på en väska:) jag får fundera lite, men det låter skoj.

  SvaraRadera
 8. Väska ska bli skoj att sy! Jag har en halvfärdig som jag kanske också får klart då av bara farten så kan jag behålla en och ge bort en i julklapp. Facebookgrupp verkar smidigt tycker jag men någon annan lösning blir nog bra det med.

  SvaraRadera
 9. Fast om ni stänger in er i en Facebook grupp... hur ska man kunna smyg-vara-med då? ;) Jag kan ju inte vara med, men kanske dom första stegen? :)

  SvaraRadera
 10. En facebook grupp känns som ett bra förslag, då blir det enkelt att prata med varanda osv. Om jag får önska så vill jag gärna sy en väska med axelband för en sån tycker jag är lättare att bära. Fast jag är så klart med och syr den väska som bestäms, förstår ju att alla inte kan få som de vill:) Tack för att du håller i projektet!Tyvärr tror jag inte att jag lyckas hitta material redan till torsdag, har bara en liten Ohlssons butik i stan och känner mig tveksam till att jag kan hitta något snyggt tyg till en väska där...Måste nog beställa tyg och det tar ju någon dag att få...

  SvaraRadera
 11. Men visst blir det så att på torsdag får vi presenterat vilken väska det blir vi ska sy, och då får vi även en lista över sånt som skall köpas in.
  Sen får vi väl vänta lite så att de flesta hinner skaffa hem allt som behövs.

  SvaraRadera
 12. Åh, jag vill vara med på det här!! Jag behöver verkligen en väska! :)

  SvaraRadera
 13. http://www.made-by-rae.com/2009/02/free-buttercup-bag-sewing-pattern/ en sån har jag läääänge velat sy! fast stor väska är mer praktiskt

  SvaraRadera
 14. Det här låter riktigt kul- Kan ju inte garantera att jag kan vara med och sy allt, eller att jag kommer kunna sy allt efter beskrivningen (svårt när man är en fattiglus)men då går det kanske bra att man tager vad man haver?

  Facebookgrupp låter iaf som ett bra förslag!

  SvaraRadera
 15. Håller med de andra, fb-grupp låter väl som den bästa idén!

  Susannas förslag var bra, en sådan är jag också nyfiken på!

  SvaraRadera
 16. Tror att jag hänger på. Är ju väsknörd sedan innan och testar gärna på ny modell!

  SvaraRadera
 17. Jaha, så måste jag kanske börja facebooka iaf. Jag som stått emot så länge...Hittade en tut och gratismönster på axelväska med nedsänkt dragkedja. Har länge varit sugen på att prova men har tyckt att det verkat lite svårt. Med lite hjälp och stöd kanske det går bättre.... Kolla in och se vad ni tycker: http://projectsbyjane.blogspot.com/2009/08/recessed-zipper-shoulder-bag-tutorial.html
  /Bea

  SvaraRadera
 18. Åh jag är gärna med på detta! Låter jättekul! Hoppas bara att tiden kommer räcka! Vilken rolig idé!

  SvaraRadera
 19. Det låter spännande! Jag håller koll och ser om det funkar. December är ju ändå december... :)

  SvaraRadera
 20. Jag är på, det här ska bli så kul! Härligt initiativ. I augusti hittade jag en sew-along med väskor ur Amy Butlers bok, men jag hade inte tid att haka på då, så jag blev så glad när du lade upp detta på FB! Jag tycker Flickr är mkt bättre och roligare när det gäller att dela bilder medan FB är bättre när det gäller att ha konversationer - kanske både och?

  SvaraRadera
 21. Facebookgrupp blir toppen, där kan man ju också lägga in bilder och göra inlägg och frågor. Perfekt!

  Jag kommer inte kunna vara med på första omgången, har turen att flyga ner till Aruba i två veckor på måndag. Så det är inte så synd om mig.

  Det blir faktiskt lite välbehövlig semester från nål, tråd och tyger!

  Men jag kommer hoppa på väskan när jag kommer hem för jag vann ju ett sånt fint tyg från Amy Butler av dig som jag inte har hunnit sy den där väskan till mig själv i ännu!

  Åh vad jag är glad för att du har dragit igång detta, heja heja!

  SvaraRadera
 22. Låter jättebra - och vilken fantastisk SERVICE om du håler i de praktiska bitarna! Och då lir det nog även lättare att följamed än om alla ska komma överrens...

  Jag är helt klart för en FB grupp - då är det lättast för min del att hålla kontakten - men jag är inte alls bekant med Flickr så jag vet inte vad som är fördelarnamed det.

  Själv är jag lite pigg på att försöka få till en lite stadigare väska med ett ordentligt tjockt mellanlägg och gärna med axelrem eller likanánde för att få prova på att använda spännen å remmar som jag aldrig provat förrut..

  /Lena

  SvaraRadera
 23. Åh, vad roligt! Jag vill också vara med!

  SvaraRadera
 24. FB går inte för mig (då jag faktiskt inte är med....), men jag är inte säker på att jag hinner ändå före jul. Men om man skulle vilja? Är det verkligen BARA jag som inte har FB???

  Kram

  SvaraRadera
 25. Oavsett vilket forum som väljs behöver alltid någon skaffa konto. Jag har aldrig testat flickr och har inget konto men lovar att fixa om det krävs för att kunna vara med :)

  FB går ju att ha och sen inte göra annat än att vara med i den här gruppen.

  SvaraRadera
 26. Vad skoj! Jag hoppas kunna hänga på. :-)

  SvaraRadera
 27. Jag fastnade lite för den här väskan: http://www.allpeoplequilt.com/projects-ideas/bags-pillows/large-patchwork-bag_1.html

  SvaraRadera
 28. Låter som en rolig idé, och smidigt med en fb-grupp

  SvaraRadera
 29. Låter som en rolig idé, och smidigt med en fb-grupp

  SvaraRadera
 30. På min blogg finns det en länk med samlade gratis väskmönster, den ligger bland alla tygbutiker på höger sida i bloggen.

  SvaraRadera
 31. Äh, jag hoppar också på bland allt annat jag ska sy! En väska behöver jag! Gärna lite stor och med fack! Utmaning - javisst! :)
  Gillar också den som Fridoli visade länk till!
  /Strömming

  För övrigt har jag snart sytt tre av kuddfodralen. Det blir sååå fint! :)

  SvaraRadera
 32. Åh, jag vill också vara med! Kul med ny julväska! Kan tänka mig allt från kuvertväska till weekendbag :)

  SvaraRadera
 33. Låter som ett roligt initiativ! Tyvärr hinner jag inte vara med den här gången, men hoppas på nästa!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin