tisdag 14 februari 2012

Fjärilslätt till sommaren

" Mariposa" från Hilco

Visst är det här ett härligt tyg? Jag älskar de milda färgerna som harmonierar fint med varandra. Jag valde att sy en klassisk "Gynther-skjorta" i storlek 3 år. De är så smidiga och luftiga på somrarna. Perfekt att ha över solvarma axlar på stranden eller som en liten kofta över t-shirten.

Jag provade att göra fållen lite annorlunda istället för att vika dubbelt och fålla med raksöm, som jag vanligtvis gör. Istället använde jag snedslå som jag lade räta mot räta med tyget och sedan vek in mot avigsidan och sydde fast med en stickning. Himla fiffigt ju! Det heter säkert något särskilt när man gör så, någon som vet?

Jaha, nu är frågan vem som ska få ha den här lilla fjärilsblusen i sommar?

7 kommentarer:

 1. Jättesöt!! Ja, det är fiffigt med snedslån, och fint också!! Har så på en av mina singoallor för att det är enklare än att försöka få fållen rak runt om en fyrkantig halsringning.

  SvaraRadera
 2. Det kallas för att "sko upp " när man sätter ett band på insidan ( har jag för mig i alla fall, nu låter det så konstigt när jag skriver det ). Min mormor gjorde så ofta speciellt när byxorna blev för korta, då kunde man använda dem ett tag till.
  Gillar det söta tyget och modellen var riktigt gullig

  SvaraRadera
 3. Supersöt och välsydd! Snyggt med bandet på insidan!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin