måndag 13 februari 2012

Plånbok, modell smidig!


För ett bra tag sedan sydde jag en plånbok. Jag har använt den sedan dess och den är verkligen super! Jättebra, men kanske lite stor. Nu när jag skulle sy en ny, valde jag en mindre modell. Jag hittade mönstret på Etsy och betalade $8.00 USD för mönstret som mailades som en pdf till mig. Mönsterbeskrivningen var enkel att följa och det enda som krånglar till det en aning är måtten som är angivna i inch. Nu har jag sytt efter en hel del mönster på engelska och lärt mig att man multiplicerar i inch med 2,54 för att få fram antalet centimeter. Jag brukar läsa igenom hela mönstret och skriva om alla mått i centimeter innan jag börjar. Det blir så himla mycket lättare när man väl sen ska sy!
Plånboken tog ca 1,5 timme att klippa till och sy. Ett lagom eftermiddags- eller kvällsprojekt!

Tyget? Jag älskar det cerise tyget med cirklar, som kommer från Joel Dewberry. En fantastisk designer som designar tyg för Free Spirit. Tyget kostar 165kr metern och du behöver ca30 cm till en plånbok (plus lika mycket i valfritt fodertyg, jag valde turkos lakansväv.)

Idag är det måndag och nu är det bara fyra dagar kvar till Syfestivalen. Vi ses väl där? Ni som kikat i mässguiden och inte kan hitta mitt monternummer: B06:24, kan sikta in er på B06:20 istället. Tryckfelsnisse verkar ha varit framme!

14 kommentarer:

 1. Men såå snygg! Nu blev jag sugen på att klicka hem mönstret. Behovet finns när jag just nu har SL-kortsfodral som plånka ;) Jag kommer förbi och säger hej på fredag!

  SvaraRadera
 2. Wow,
  måste nog sy en sån :-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. hur fin som helst! nu blir jag sugen på att försöka :) fast jag skulle inte tro att det tar mig 1,5 timmar första gången ;)

  SvaraRadera
 4. Åh vad snygg!!! Hade definitivt kommit å hejat om jag hade varit en av alla lyckliga Syfestivalbesökare. Tyvärr är det lite långt och dyrt att åka från Gbg. Kan ju bli många meter tyg för de respengarna :-)

  SvaraRadera
 5. Jättefin- Tänkte köpa tyg hos dig till mitt mönster som är lite annorlunda men också Etsy. Jag kommer garanterat förbi och snackar lite. Vi ses

  SvaraRadera
 6. Jättefin! Vilket underbart tyg!

  SvaraRadera
 7. En jättefin plånbok och så kul med något annat än läder eller enfärgad "polyester".

  SvaraRadera
 8. Fin! Fint tyg och kul att sy sin egen plånbok! Jag rösta för att det blir nästa sew-along, alltså efter weekender :)

  SvaraRadera
 9. Nu sitter jag här med mitt mönster. Beställde det efter att ha läst ditt inlägg. En liten fråga.. Vad använde du för mellanlägg? Tycker inte det är helt lätt att luska ut det. Kanske återkommer jag med fler frågor om det är okej!? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lotte, jag har använt tunn vlieseline. Sån man använder till käder. Klart att du får fråga mer :) /Karinottilia

   Radera
 10. Tack! Nu ska jag försöka mig på att sy den... Återkommer med frågor om jag fastnar.. :)

  SvaraRadera
 11. Nu är min färdig! Tror du känner igen tygerna om du kolla in den. ;) Finns bilder i min blogg.

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin