tisdag 7 februari 2012

iZettle på Syfestivalen


Ja, jag kommer att acceptera kort i min monter på Syfestivalen! Via applikationen "iZettle" och en kortläsare kan jag använda min iPhone för att ta emot kortbetalningar. Har testat på några hemförsäljningar och det fungerar utmärkt. Innan jag fick kortläsaren kunde jag bara acceptera köp upp till 500. Hmmm... Bra för kunden kanske, men inte för mig ;) Men som sagt, med hjälp av kortläsaren kan jag nu acceptera större summor och ett jätteplus både för dig som kund och för mig som säljare att slippa kontanthantering.
Hur funkar det då? Kortläsaren sitter i min telefon, kortet sticks in i kortläsaren och sedan signerar du som kund ditt köp genom en signatur. Är summan större än 200kr krävs kontroll av legitimation. Min tanke är att jag kollar legitimation mot kort i alla sammanhang. Det känns tryggare för båda parter. Sedan skickas ett kvitto på själva betalningen till din inkorg.
Gällande säkerhet så har jag hämtat följande information från iZettles hemsida:


"Säkerhet i fokus

Säkerhet är iZettles högsta prioritet. Därför har vi sett till att vi uppfyller alla säkerhetskrav från kortindustrin: Vi är godkända enligt Europay, MasterCard och VISA (EMV) och följer den globala säkerhetsstandarden “Payment Card Industry Data Security Standard” (PCI-DSS) för hantering av kortdata."

Vill du läsa mer om just säkerheten? Kika då in på deras hemsida!

Jag tror att vi är många småföretagare som välkomnar den här "appen" och jag vet att vi är fler som kommer att erbjuda denna service på Syfestivalen, b la Strömming och NeaNobelle. Vi ses väl på festivalen?

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt!! Men idag när mässguiden kom i brevlådan så hittade jag inte din monter i layouten, har jag blivit blind?

    SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin