söndag 26 februari 2012

The Renfrew-top!


Jag har inte sytt i mjuka tyger på hundra år känns det som. Men nu har jag ritat av och klippt ut mönstret på "The Renfrew" från Sewaholic. Längtar efter att sätta saxen i härlig Campan från Hilco och sy mig en alldeles egen topp. Tasia, aka Sewaholic, konstruerar egna mönster som hon säljer. Det fina i kråksången är att hennes mönster är anpassade efter en päronformad kropp. Passar mig perfekt! Jag är ett riktigt päron, bred över rumpan och smal upptill. Den här tröjan kommer i tre olika modeller och jag ska sy den långärmade med rund halsringning. Det enda jag har justerat på mönstret är halsringningen, som jag tyckte var lite väl urringad. Jag tog helt enkelt upp ringningen en aning och jag hoppas att det blir bra.

Idag har jag och familjen haft en riktigt skön slappardag. Första utefikat i solskottet, fågelmatning, sparkåkning och sen en härlig middag med päronen (inte konstigt att jag också blev ett päron). En riktigt skön söndag helt enkelt!
Posted by Picasa

4 kommentarer:

 1. Kul att prova lite nygamla material...spännande att se resultatet sedan!
  Det låter mycket intressant att mönstrena är gjorde för päronformade...jag är också formad på detta vis...

  SvaraRadera
 2. Verkar som ett bra basmönster, kommer du sälja dessa mönster?
  /Ett till päron ;-)

  SvaraRadera
 3. Nej, dessa mönster har jag inte tänkt sälja. Men vi får se ;)

  SvaraRadera
 4. Åh, jag har på mig min renfrew top idag, så skön! Gillar verkligen de lite extra långa ärmarna...och päronformsanpassningen. Längtar efter att få sy en till i den din fina mörkröd/vita campan. /Bea

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin