söndag 12 februari 2012

Regnkappa "Passion Lily"


I veckan som gick fick jag hem ett laminerat tyg från Amy Butler. Det är det fina mönstret "Passion Lily" från hennes kollektion "Soul Blossom". Visste inte riktigt vad jag skulle sy av det först, men sen kom jag på att lillskruttan behöver ha en regnkappa. Varför kan man inte få vara lite "stylish" även om man som vi bor mitt ute på landet och bara har en grusväg att svassa runt på ;) Klart skruttan ska ha en regnkappa i designtyg!

Hur som helst så var tyget en fröjd att sy i. Jag har en uråldrig maskin som inte har en massa specialpressarfötter och ibland kan det bli lite väl stora utmaningar. När jag tidigare har sytt i plastade tyger har pressarfoten sugit fast i tyget och det har inte sett något vidare ut. Men den här gången gick det hur bra som helst. Jag använde min vanliga pressarfot och sömnaden gick hur lätt som helst. Vid ett tillfälle märkte jag att det sög fast och då strök jag helt enkelt lite symaskinsolja på undersidan av pressarfoten, sedan gick det hur smidigt som helst.

Mönstret är från Ottobre 04/09 och jag har sytt den största storleken, 128 cl. Den blev som väntat lite stor i storleken och efter som lilla M är mittemellan 128-134, blev den perfekt!


Kappan har en kapuschong och en bred krage i fram. Enligt mönstret ska det vara kardborreband i fram så att man kan stänga kragen för halsen, men jag har inte bestämt mig än för hur jag vill göra. Kanske sätter jag ett par tryckknappar, eller så låter jag den vara öppen i halsen. 
Kapuschongen fick ett fint kontrasterande tyg från Amy och resten av jackan fodrade jag med rosa lakansväv. 


Sammanfattning: En härlig lättsydd regnkappa som verkligen sitter bra. Min tjej tyckte den var mjuk och skön tack vare fodret. Man skulle absolut kunna skippa fodret, men då känns den ju inte lika "ombonad". Jag har aldrig sytt jacka med foder tidigare, men det gick smidigt och även om Ottobres beskrivning i mitt tycke var lite väl bristfällig, fick jag ihop fodret. Om än med lite stöd från en sybok :)

Material: Laminerat bomullstyg "Passion Lily" från butiken. Fodertyg från gömmorna och en liten bit "Lime moon polka dot" från butiken. Lite mellanlägg och resårband.

Materialåtgång: Ca 1,5 m laminerat tyg och ca 1,5 m fodertyg.

11 kommentarer:

 1. Klart att man ska vara stylish även på landet!! Måste kanske ta och leta reda på det där kappmönstret som jag gillar och prova det i nåt fint tyg.. Fast jag har inget som är såå fint som ditt.. Riktigt läckert är det!
  Kappan är också urfin!Foder och allt!!

  SvaraRadera
 2. Så snygg! Det är klart att man ska var snygg även på landet. Visst är det en fröjd att sy i Amys laminerade tyger. Din klänning blev också jättesnygg. Ska bli kul att se alla klänningar i kväll.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar den! Både tyg och modell är underbara! Klart söta M ska ja en stylish regnkappa! Har du tyget i butiken nu? Kan du lägga undan till I? Orkar inte beställa när jag ligger i vad jag misstänker är influensa....

  SvaraRadera
 4. Åh, den är ju alldeles alldeles fantastisk! Vill också ha en! Älskar tyget, fodret och modellen!

  SvaraRadera
 5. Så himla snygg! Tyget är helt underbart. Skulle vilja ha en kappa själv...

  SvaraRadera
 6. Underbart söt regnkappa!!

  SvaraRadera
 7. Snygg snygg snygg! Blev riktigt inspirerad att sy en egen.

  SvaraRadera
 8. Jättesnyggt!! Tycker absolut att du måste ta hem laminerade tyger!!! Storasyster behöver en snygg regnjacka, jag kan tänka mig en regnkappa (klart man kan vara snygg när man går med hunden) för att inte tala om en väska!!

  SvaraRadera
 9. men gud så SNYGG!!!! Jag vill också ha en sådan här!!

  SvaraRadera
 10. Så himla fin. Klar man ska vara stylish även på en grusväg

  SvaraRadera
 11. underbart. tar du beställning. Vill ha en passion Lilly. Underbart tyg också. Kram Ingela

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin