söndag 18 december 2011

Hur långt har ni kommit?


I väntan på alla fina spännen och band från Strapworks så passar jag på att fånga upp lite snackisar från facebookgruppen. Det har blivit som så att de flesta frågorna och tipsen (fler tips än frågor) hamnar därinne och därför försöker jag samla ihop några allteftersom så att ingen missar något. Dessutom har vi ett litet mellanläge nu eftersom alla väntar på att få sina leveranser av spännen och band. Det känns faktiskt lite skönt, för då hinner vi samla ihop oss lite... Kolla in den vänstra översta bilden, mmm... Återigen, tack till Strömming som har sammanställt och vidarebefordrat allas beställningar! Övriga bilder är ett axplock från vad alla duktiga sömmerskor laddad upp i sina bloggar eller i facebookgruppen. Det finns många fler bilder, kika gärna i högerspalten för att se alla deltagares bloggar.


Sen var det frågorna:

  • Passpoal, kan man göra dessa själv? Svar: Javisst! Använd passpoalsnöre (bomullssnöre som finns i olika tjocklekar) och vik en snedremsa runt så har du en passpoal.
  • Sy ett nyckeband: Fäst en karbinhake i ett band som du syr fast i väskan. Ett lätt sätt att hitta nycklarna!
  •  Apropå karbinhakar:  En tjej lyckades få färdiga axelremmar med spännen i en Sportaffär. Hon frågade om de hade karbinhakar till salu och vips hade expediten letat upp något på lagret som hon fick gratis... Ett tips!
  • Referensrutan som finns med på mönstret. Mäta innaför eller utanför? Svar: Utanför.
  • Dragkedja på metervara - enkelt och billigt. Kika in hos Bibbis Textil. 6 mm dragkedjorna är att föredra. Men hur gör man då? Malin beskriver det såhär: "Jag brukar öppna dragkedjan en bit och sätta fast löparen på ena sidan och dra en liten bit sedan sätta fast den på den andra sidan och dra i löparen. Då kommer blixtlåset att se lite ojämnt ut men det kan man klippa jämnt. Se till att ha lite marginal på dragkedjan från början på 2 cm ungefär."
  •  Sy fast en dragkedja - Tejpa, nåla eller tråckla fast den innan du syr. Då är chansen stor att det blir riktigt fint!
  •  Hello syr och pysslar - har arbetat fram ett sätt att sy dit dragkedjorna så att dragkedjan inte syns när man kikar in i facket. Hmmm... Lät det där snurrigt? Kika in i hennes blogg där hon förklarar det mycket bättre.


Ja, det här var en del av det vi har diskuterat inne i gruppen. För övrigt så har det handlat en hel del om vilka tyger man ska välja. Dessutom ligger alla så olika  till i arbetet. Vissa har kommit jättelångt och andra har som sagt svårt att välja tyg. Oavsett hur långt man har kommit hoppas jag att alla verkligen tar det i sin takt och njuter av att komma framåt med väskan. Kanske lär man sig något nytt på vägen? Jag har i alla fall lärt mig massor av alla duktiga deltagare!

Imorgon kommer många att få sina leveranser med spännen etc och tar vi och går vidare med den fjärde och avslutande delen i denna omgång Sew along. Så håll utkik!Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin