torsdag 14 juni 2012

Sy tillsammans med barnen!


Visst kan man riktigt se hur stolt den här tjejen är över sin plånbok? En plånbok som hon har sytt själv med lite hjälp av mamma L. Jag tycker att bilden är så talande, den riktigt utstrålar glädje och skaparlust. Kan se framför mig hur hon har valt tyg, kollat in videoinstruktionerna och sedan fixat ihop sin egen plånka. Tänk vad roligt att sy ihop tillsammans med barnen. Ja, ja, ja... Jag vet! Barn som rullar runt i syhörnan är inte alltid en mysig stund tillsammans, utan kan mer skapa stress och irritation. Men visst har ni väl också varit med om de där gyllene ögonblicken då man gör något tillsammans och där man i efterhand kan se vad det gjorde för både den lilla och stora individen?

Nu vill jag veta vilka syprojekt ni har kunnat ha tillsammans med barnen, stora som små. Lämna en kommentar och tipsa oss andra om lagom små syprojekt som man kan ha tillsammans med barnen.  Passar på att tacka mamma L som har bloggen http://madebyjinna.blogspot.se/ för lånet av bilden. Den är i mina ögon alldeles underbar!

8 kommentarer:

 1. Underbar bild och plånbok! Ska fundera på saker!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Min lillskrutta som just gått ut första klass (inte så liten längre alltså) har börjat intressera sig mycket för att sy. Hon fick gå på textifritis i våras och där sydde de fleecemössor och armband i filt, jättefina. Sen kom hon hem och ville sy fler mössor till sig själv. Så hon valde tyg, klippte till och fick själv sy på overlocken. Lätt att börja med. Tänk att hon fick lära sig sy på overlocken innan vanliga maskinen, det fick minsann inte jag. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Textilfritids! Vilken dröm!!! Mössor är ju ett toppenprojekt :)

   Radera
 3. Kan bara berätta att Tindras plånbok idag är invigd. Glass-köp! Och fler lär det bli....
  Tack Karin för en bra sew along!
  // Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl ett bra första-köp... :)

   Radera
 4. Min snart femåriga tjej har bla sytt en ärtpåse till sin lillasyster
  http://redoityo.blogspot.se/2012/04/ettarspresenter.html?m=0
  & en klänning
  http://redoityo.blogspot.se/2012/01/kreativa-ungar_03.html?m=0
  & pulsvärmare av gamla strumpor & sittunderlägg till skogen av ett örngott & diverse andra mer eller mindre märkliga grejer...

  SvaraRadera
 5. När min äldsta dotter var 4-5 år så sydd hon (med lite assistans) mjukisdjur i fantasiform som födelsedagspresenter när hon skulle gå på kalas.
  Och när hon var något år yngre fick hon rita bilder så valde jag ut de som gick att sy djur av - det var riktigt kul:)

  /Lena

  SvaraRadera
 6. Jag är nog lite fegis, jag har inte släppt till symaskinen ännu, vet inte riktigt varför, kanske för att min dotter har så dåligt tålamod och inte riktigt lyssnar på vad jag säger till henne... själv var jag yngre när jag fick börja sy, så det kanske är dags ändå, hon fyller ju faktiskt sju på måndag!

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin