måndag 18 mars 2013

Drömmen om...

Drömmen om en egen butik växer sig starkare och starkare. Lika tjurig som en trilskandes 3-åring, vägrar jag se några hinder. Allt är möjligt! Jodå, jag ser inga hinder, bara möjligheter! Det har gått så långt att jag drömmer om det på nätterna. När jag vaknar tar det ett bra tag innan jag inser att det bara var en härlig dröm. Vad ska jag ta mig till? Pantsätta kronjuvelerna jag inte äger? Köpa en trisslott eller 100 och hoppas på vinst? En fysisk butik kostar såklart. Där skulle min dröm kunna ta slut. För de pengarna har jag inte. Om du som läser det här arbetar med riskkapital - hojta! Jag finns här om du vill investera :)

Om jag får drömma skulle min butik kunna se ut såhär:

Bild lånad från Sew Over it

 Eller såhär:

Bild lånat från Ray Stitch

Hur ska jag göra för att nå min dröm? Förslag någon?

7 kommentarer:

 1. Inga bra ideér tyvärr!! Håller iaf tummarna för att din dröm ska gå i uppfyllelse!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Inget kapital här heller som behöver investeras. Men bilderna är underbara,suget finna nog lite till mans...Kram Immi

  SvaraRadera
 3. Tyvärr har jag inte heller några kapital som behöver madrasser, men jag håller på dig!

  SvaraRadera
 4. Jag skulle älska att ha en tygaffär och kombinerat med ett sy café. Tänk så mysigt att få klappa på alla tyger och prata med alla underbara människor som vill handla :-)

  Hur ska du få din dröm att gå i uppfyllelse? Jag tror att du ska fortsätta med internetförsäljning och att du på sikt kan ha en IRL-butik. Det du borde göra är att ta betalt för dina förträffliga sykurser. Det fungerar ju i andra länder. Man får ett lösenord till en blogg när man har betalt kursavgiften skulle vara en idé. Det är tufft att vara företagare och andra borde inse att man inte kan leva på luft och att även om det är roligt bör man ta betalt för kunskapen man har. Jag tror att du kan skapa samma känsla för oss köpare genom att ha en estetiskt tilltalande affär på nätet. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Det är alltid en bra början att drömma och vilja. Har hört lite om attraktionslagens kraft och om att visualisera sina önskningar som verkar ha stor nytta. Nu vet jag inte om det gäller en stor summa pengar men det kan ju ge rätt kontakter. Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Har du kollat om du kan få banklån? Annars finns ju Almi som hjälper till ibland om inte bankerna vill låna ut. Jag tror också på att om du skulle starta butik IRL så ändå fortsätta med internetbutiken eftersom en del redan hittat dit.

  Jättefina bilder, en sådan butik skulle jag gärna besöka! Förresten, vet du var man kan få tag på reflexband att sy fast på kläder?

  SvaraRadera
 7. Har heller inga bra idéer, brukar själv drömma om att klappa tyger i ett kombinerat syeri-tygaffär-café-bageri, med ett gäng söta barn som pysslar och är lugna och söta i hemmasydda RENA kläder, i ett stort stort hus som jag dessutom har B&B verksamhet i och pengarna rullar in!! ...och sedan vaknar jag! hahaha...vet ju att det måste vara en dröm när barnen är lugna och rena..och att pengar rullar in!!
  Skämt åt sidan, jag hade en dröm om att importera japanska tyger, äääälskar Echino mfl!! exet kunde dessutom lite japanska...jaja...

  starta egetbidrag, hitta någon mentor som är etablerad företagare, utarbeta en affärsplan....mm mm

  ...som sista utväg kanske en "suger daddy" kan vara något!! ;) ((jag är nog där snart!!)

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin