måndag 4 mars 2013

Städat och koordinerat...


Jag erkänner... Jag har en förkärlek till färgsorterat. Jag kan inte hjälpa att min puls stiger och att jag blir alldeles varm inombords när jag ser saker som är färgsorterade. Men så har jag en släng av Synestesi också. Ni vet när man kopplar ihop veckodagar, siffror, saker, minnen m.m. med färg. Lördag är blå, måndag är gul och torsdag är röd. Siffran 7 är också blå medan siffran 5 är röd osv. Jag älskar färger och färger i olika sammanhang får mig att må bra!

Nu har jag vårstädat i butiken och sorterat om lite. Dels kan man söka tyg efter designers, mönster men även färg. Kika gärna in och tyck till. Kanske har jag missat något? Gillar ni det? Gillar ni inte det?

Tack för hjälpen och hoppas att ni får en riktigt gul måndag :)

3 kommentarer:

 1. Så härligt å se/läsa att det är fler som går igång på färgsorterat! När jag vek om tygerna i min hylla senast försökte jag att inte stirra så mycket på färgerna men det blev bara kaiko av det! Nu får det vara ett tag men jag stör mig väldigt mycket på det!

  SvaraRadera
 2. Men hallå ! Det är ju onsdag som är gul! :)/ Bea

  SvaraRadera
 3. Då kommer jag och ställer allt på ända då! ;-)
  Inom arbetet med presoner som har kognitiva svårigheter, alltså svårt att förstå bland annat tid, har veckans dagar varsin färg för att underlätta och veta när och var de ska vara den aktuella dagen. Färgerna används ofta tillsammans med symboliska bilder för olika aktiviteter.
  Om man ser det på det viset är veckans färger som följer:
  Måndag - grön
  Tisdag - blå
  Onsdag - vit
  Torsdag - brun
  Fredag - gul
  Lördag - rosa
  Söndag - röd

  Spännande va?!? ;-)

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin