onsdag 16 februari 2011

Att tröstsy...


Snacka om att slå huvudet på spiken:

"Att tröstsy kan behövas när man är på dåligt humör, inte orkar sy något svårt men ändå längtar efter känslan av att ha färdigställt något fint. Då är dregglisar bra."

Okynnessömnad pysslar vi ju med lite nu och då, men att tröstsy... Ja, jag känner så väl igen mig i den beskrivningen. Ibland vill man bara sy lite, men man orkar inte ta tag i något alltför avancerat.

Kolla in Annas alster, där finns det mesta! Fina sydda alster, kreativa bilder och en stor portion humor!
Posted by Picasa

3 kommentarer:

 1. Gulle dig :)

  Ja alltså, jag sydde igen öppningen som ska vara utåt. Sen vek jag dubbelt, sicksackade. Vände, sydde igen hålet. Osv. Men jag kände när jag sicksackade att maskinen inte gillade det riktigt, det liksom drog när jag sydde... vet inte vad det beror på? För lågt pressarfotstryck kanske?

  SvaraRadera
 2. Anna: Det är därför det blir knöligt, pga att du börjar med att sy igen den första öppningen. Istället ska du vika mössan dubbel och först sicksacka. SEN syr du igen öppningen som ska vara utåt på mössan. Prova så istället, så kommer det inte att bli knöligt. Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Oj, vad många inlägg! Jag är borta i tre dagar och har massor att läsa igen ;-) Tycker om att höra om Uppsala, blir lite nostalgisk. Har Stickspåret ändrat lite inriktning för då jag bodde i Uppsala hade de inte RICE. Jag älskar RICE förresten. Vad spännande att få se det du ska sy av tygerna från Nea Nobelle, de var jättefina.

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin