tisdag 8 februari 2011

Daisy-klänning


Min farmor hette Daisy, det är ett väldigt fint namn, tycker jag. Visst är det tusensköna på engelska som också heter Daisy? Tyget som kommer från Amy Butler heter i alla fall "Daisy chain" och det är ett fantastiskt härligt tyg i 100% bomull. Tyget fick jag i present av min bästa kompis och ni vet hur det är med godbitarna i tyghyllan? Man vill knappt klippa i dem, men nu var tiden mogen. Häromdagen sydde jag den här tunikan och jag ville prova en annan modell från samma Minikrea-mönster, en med lite fler detaljer. Då såg jag mig modellen i dessa Amy-tyger... Här är resultatet! Visst blev det fina kontraster med det turkosa mot det rosa?

Lite kul att jag stod en bra stund och funderade på hur jag skulle få ärmsluten och halsringningen snygg? I mönstret står det att man ska klippa ut en 4 cm bred remsa, som man viker och pressar, för att sedan kanta med. Hmmm.... Hur få det snyggast? :) Sen kom jag att tänka på CoverPron... Men det tog ett tag att inse att ja, men det är ju klart att jag matar in bomullsremsan i bandkantaren. Ja, kära nån, i bland tar det lite tid för hissen att hitta hela vägen upp!

Hur var den att sy? Även om denna tunika innehåller fler moment så var den lättsydd. Jag valde till att sticka ned sömmarna med cerisefärgad kontrasttråd, men det behöver man ju inte göra. Sen är jag säker på att man kan få ärmsluten och halsringnen snygg utan bandkantare, såklart.

En liten miss: Nästa gång jag syr denna modell, ska jag komma ihåg att endast använda en tråd när jag bandkantar, så slipper men den breda baksidan av sömmen som syns på "knytet" fram.
Posted by Picasa

13 kommentarer:

 1. Superfin! Är den till M? Nu måste jag fundera på vad det ska bli av mina bitar....som sagt man vill ha en plan man är nöjd med innan man klipper. /Busetroll

  SvaraRadera
 2. Ja, jag tänkte att hon kunde vara fin i vår i den... Eller skolavslutningen. Oj vad långt dit!

  SvaraRadera
 3. Jättefin klänning! Din farmor hade säkert varit stolt och glad att få låna ut sitt namn till det här fina alstret.

  SvaraRadera
 4. Vackert namn och vacker klänning.

  Jag har faktiskt funderat på det där - om man kan bandkanta med stum remsa i CP:n. Tack för svaret! Jag ska komma ihåg att sy med en nåltråd då, för jag har också några bomullsklänningar i pajpen :)

  SvaraRadera
 5. Härliga tygkombinationer. Säger som Cilla: Helt underbar!

  SvaraRadera
 6. Fina tyger tillsammans! God ide att använda CPen!

  SvaraRadera
 7. Vilken fin färgkombination.

  Jag skulle också vilja ha en tygaffär och med massor av garner....

  Har postat idag!

  SvaraRadera
 8. Supergullig, tycker verkligen om färg och tygkombon =)

  SvaraRadera
 9. Helt underbar klänning och tygerna är jättefina ihop! Blir bara mer och mer sugen på det där mönstret!

  SvaraRadera
 10. Farmor sträcker stolt på sig i sin himmel. Det är inte bara hennes baktalanger som har gått i arv. Du är duktig och hoppas prinsessan kryar på sig, mam

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin