tisdag 15 februari 2011

Färgkick!


I går när jag väntade på skjuts hem, spankulerade jag runt lite inne på Stickspåret i Uppsala. En härlig oas med en massa fina saker som man blir glad av. Hittade bl a Rice färgglada vårkollektion, som gjorde mig riktigt glad! Inspirationen rann till och när jag trodde att jag hade sett allt, lyfte jag blicken och fick syn på tre underbara lampskärmar. Visst är de fina?

Kommer ni ihåg att era mammor gick på lampskärmskurser på 70-80-talet? Min mamma gjorde det och jag kan än idag komma ihåg hur hon lindade själva stommen med band, sedan skulle tyget monteras och det var bollfransar och annat pynt som skulle på. Härliga minnen! Jag vill också gå på en sån kurs...
Posted by Picasa

8 kommentarer:

 1. Jag tillhör dem som sydde lampskärmar på -70 talet. Jag har massor av stommar på vinden som jag många gånger tänkt kasta. Kanske snart dags att plocka fram dem?

  SvaraRadera
 2. Ja gör det! Kommer du ihåg hur du gjorde? Jag ska fråga mor min, som säkert också kommer ihåg, men annars skulle det vara roligt med en beskrivning. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Vi gjorde lampskärmar i slöjden när jag gick i högstadiet, det var på 90-talet (men det skulle inte förvåna mig om skolan hade kanske kört samma upplägg sedan 70-talet).

  SvaraRadera
 4. Tur för dig att mor har gott minne... Jaga rätt på en skärm och införskaffa knappnålar med huvuden på så ska jag hålla kurs. kramar till en kreativ dotter mam

  SvaraRadera
 5. Härlig inspiration. Är grymt förtjust i Ricemönstret i grönt med duvor...

  SvaraRadera
 6. Ja, nog tillverkades det lampskärmar hemma. Kanske också skulle ta och ringa min mamma och fråga om hon kommer ihåg. Minns att jag inte var så imponerad av det då - men vad var man imponerad av som ens föräldrar gjorde å andra sidan... :-)

  SvaraRadera
 7. Skratt!
  jo, min mamma gjorde också lampskärmar hemma. Hade ingen aning om att det var en trend då..

  SvaraRadera

Hej! Lämna gärna en kommentar. Glada hälsningar från Karin